Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlugotrwale bez pracy jak znalezc prace

Polecane posty

Gość gość
Jestem w podobnej sutyacji. Zyje w malym miescie. Myslalam nad wyjazdem. Ale gdy mam isc do pracy ponizej kwalifikacji za najnizsza krajowa i wynajmowac pokoj z jakimis studentami bo na kawalerke nie bedzie mnie stac odpuscilam. Ile tak mozna zyc 5 lat, 10 ? Z takiego zycia nie da sie dorobic. Jezdze za granice..

Gość wyjeżdżaj nie wracaj
te kursy są gòwno warte, możesz mieć i doktorat a jak nie masz wtyków to zamiatasz ulice, hooj a nie kraj

Gość gość
gość dziś to jedź, pracuj, ale ucz się języka, idź do szkoły np wieczorami czy w weekendy, podnoś kwalifikacje i zdobędź lepszą prace za którą wynamiesz mieszkanie sama lub kupisz dom. Ale na to potrzebny wysiłek, a niewielu chce się wysilać. Debile chcą bez kwalifikacji i bez języka żyć jak lokalni? Schitzofrenia??

Gość gość
Ja chce zyc w Polsce, zagranica nie ma kokosow. Wiadomo, mozna zarobic i wrocic, ale na dluzsza mete takie zycie. Na co sie najlepiej przekwalifikowac, chce pracowac tylko w ktora strone isc, zeby ta praca byla..

Gość gość
16:46 nie myslalas nad wyjazdem do duzego miasta za praca?

Gość gość
gość dziś To żyj w Polsce, jaki problem.

Gość gość
gość dziś to siedź w Polsce długotrwało bez pracy i tyle

Gość gość
Chce sie przekwalifikowac i pracowac w Polsce. A Ty co takiego robisz zagranica, ze Ci tak dobrze tam?

Gość gość
co by nie robił to jednak robi i żyje honorowo za swoje a nie na cudzy koszt tak jak ty pasożycie! i jeszcze te fochy i wymagania! bezrobotna szmata bez godności!!!

Gość gość
17:23 zapomniales wziac leki ...

Gość gość
To ja z 16 46 jestem mgr wiec prosze mi nie mowic ze jestem debilem bez kwalifikacji.

Gość gość
A konkretnie jestem mgr fizjoterapii z kilkuletnim stazem, bez pracy. I wole robic fizycznie za granica niz w zawodzie za 1400 do reki bez umowy o prace. A kwalifikacji nie bede podnosila bo kursy kosztuja kilka tys zl.

Gość gość
up

Gość gość
Znajdziesz pracę jeżeli nie nasz zbyt wysokich wymagań. Nie zapominaj o tym że to ty masz pracować na Pana pracodawcę a nie on na ciebie. Niektórym się te role pomyliły.

Gość gość
up

Gość kaśka1111
idź na ochroniarkę w Rossmannie, sama nią jestem, pzdr :D

Gość gość
UP

Gość gość
moze ktos?

Gość Jola Hałasa
A nie pomyślałaś o pracy na własny rachunek? I nie koniecznie w mcdonaldzie i nie koniecznie na etacie. Jest masę możliwości. http://panel.servaq.pl/link/1/3909 Pozdrawiam

Gość gość
Zachęcam do skupienia się na przygotowaniu atrakcyjnych dokumentów aplikacyjnych. Ja to zleciłam firmie http://hrmawu.pl/ i telefon wreszcie zaczął dzwonić. Dzięki nim przekonałam się, że moje wcześniejsze CV było.. delikatnie rzecz biorąc: nieatrakcyjne

Gość gość
Masz rację, że trzeba przede wszystkim wrócić na rynek pracy i pracować, a potem oczywiście myśleć o podnoszeniu kwalifikacji, zarobków itd. Może skup się na sposobie w jaki szukasz: może spróbuj zrobić coś, czego nie robiłaś dotąd. Obejdź wszystkie agencje pracy, wyślij cv do każdej firmy, gdzie jest zakładka "praca", być może doświadczenie przy opiece nad bliską osobą da się też jakoś wykorzystać.

Gość gość
wlasnie to jest problem osob mieszkajacych w malych miescinkach, tez nie moglam znaleźć pracy, wiec wyjechalam do Krakowa, gdzie cala moja wyplata szla na oplaty mieszkania i jedzenie, na nic wiecej nie starczylo. Wrocilam do mojej miescinki, mama zalatwila mi po znajomosci prace u majetnej rodzinki, majac 26 lat pracuje jako gosposia;/ ;/ na caly etat i zarabiam 2200 zł... nie jest to szczyt marzen niestety, no ale coz... zycie

Gość gość
21:41 dziekuje za wpis 21:47 jak udalo Ci sie znalezc prace w Krakowie? Ja bym sie cieszyla gdybym miala prace jako gospocia za te kase co napisalas. Z reszta jak jestes gosposia to caly czas Ci nie patrza na rece, taki plus i kasa wplywa a to najwazniejsze. Jeszcze jak do tego masz umowe o prace to luz.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Najlepiej sprobowac za granicą, ja na przyklad jezdze do niemiec i pracuje jako opiekunka. Ej job organizuje takie dwumiesieczne wyjazdy, mam zapewniony transport, zakwaterowanie i wyzywoenie wiec pensje sobie odkladam

Gość gość
Czytałam tylko pierwszy Twój wpis. Twoja sytuacja na rynku pracy nie jest zła, masz doświadczenie, wykształcenie, znasz język obcy.. Twój problem tkwi chyba w braku wiary w siebie, z góry zakładasz, że nie dostaniesz pracy, dlatego szukasz w MD.. Spróbuj odpowiadać na ogłoszenia bardziej ambitne i pod nie dostosuj zawsze CV, kwestia Twojego podejscia ma duże znaczenie.. Jeśli Ty nie wierzysz, że się nadajesz do danej pracy, to ciężko będzie Ci przekonać do tego pracodawcę.

Gość gość
Może wystarczy zrobić jakieś studium, zapisać się do jakiejś szkoły? ja też mam doświadczenie w opiece nad dziećmi, zdałam egzamin na kierunku "opiekuna dziecięca" w http://www.dental.szczecin.pl/ i teraz pracuję w żłobku. Także nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem takiej pracy po takiej szkole. :)

Gość gość
Autorko, z językiem angielskim i doświadczeniem w pracy biurowej bez problemu powinnaś znaleźć pracę. Może problem tkwi w tym, że masz za mało pewności siebie na rozmowach kwalifikacyjnych lub twoje CV jest źle napisane? Nie poddawaj się, nastaw się dobrze na rozmowy, przygotuj odpowiednie dokumenty aplikacyjne i czekaj na efekty. Czasem warto też zainwestować w sensowne cv, ja polecam http://hrmawu.pl/.

Gość gość
Autorko - zamiast Wrocławia czy Krakowa rozważ Londyn lub Dublin