Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kot podjada rośliny w doniczkach

Polecane posty

Gość gość

Mam w domu sporo kwiatów doniczkowych, mama skrupulatnie sie nimi zajmuje, ale nasz kociak, który jest już duży zaczął sie nimi niebezpiecznie interesować. Podjada listki, wyrzuca ziemię i niestety czasem ma problem z trawieniem. Nie wiem, jak go odciągnąć od tych kwiatków, co mu dawać do jedzenia. Chodzi najedzony, karma w miseczce jest.

Gość gość
to wszystko przez lewacką propagandę wegetarianizmu! nawet zwierzęta ogłupiają

Gość gość
Trzeba uważać, ponieważ są rośliny, które maja nawet truciznę. Człowiekowi nie zagrażają, ale kot je zajada, to lepiej na jakiś czas je chować. Spróbuj z innym jedzeniem. Koty maja swoje charakterki, mój je surowe mięso, Prevital, ale i uwielbia nabiał. Muszą mieć dostarcza wszystkie składniki, być może kotu czego brakuje i szuka. Słyszałam coś o kocimiętce, że koty szaleją za nią. Może pomoże go odciągnąć od kwiatków.

Gość Rołzanna
Weszłam tu bo przeczytałam "KTO podjada rośliny w doniczkach".

Możesz posiać owies w doniczce. Koty potrzebują podgryzać trawę, a młode źdźbła owsa na pewno mu bardziej podpasują niż kwiaty doniczkowe. Albo kup w sklepie specjalne tacki z trawką dla kotów. i dodatkowo karmę odkłaczającą - będzie dobra na problemy z trawieniem. Dla zwierzaków możesz wszystko znaleźć na stronie: http://www.e-pazur.com/