Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na domowym jedzeniu mozna schudnac

Polecane posty

Gość gość

bo widze ze ludzie bardziej preferuja kebaby pizze itp a czy na domowym gotowaniu mozna schudnac? czy ktos schudl jedzac gotowane posilki? mam na mysli normalne jedzenie a nie np jedna kromka suchego chlebka na dzien

Gość gość
Yyy co?

Gość gość
Glupie pytanie, zwlaszcza ze podajesz od razu alternatywe, z tych dwoch to stanowczo latwiej schudnac na domowym, ale to tez zalezy od tego, co kto je, jak gotuje itd. Moja mama gotuje zdrowo, ale na jej kuchni tyje, po wyprowadzce na studia od razu spadlo mi kilka kg i tak zostalo, sama sobie gotowalam, nie bylo mnie stac na jedzenie na miescie ani zadne dietetyczne wynalazki. Przede wszystkim zapomnij wszystko co wiesz o dietach i doksztalc sie na temat zdrowego zywienia. Im wiecej prawdziwego, wartosciowego jedzenia, a mniej smieci, tym zdrowiej i szczuplej.

Gość zdrowaowa
yyyyyyy no pewnie że gotując w domu schudniesz. możesz odchudzić swoje posiłki jakie do tej pory jadałaś, zmienić tłuszcze zwierzęce na roślinne, ziemniaki zastępujesz brązowym ryżem i wszystko gra :) sama tak się odchudzałam no i nie tylko siebie bo kuchnię też :P schudłam 20 kg ale brałam jeszcze tabletki z zieloną kawą iqgreen bo koniecznie chciałam jej spróbować czy działa ale do picia nie dawałam rady :P

Gość Kasiullinkaa
Pewnie tak, ale wielu aspektów trzeba pilnować. Ja nie mam czasu na takie domowe gotowanie codziennie, ale zamawiam sobie http://easyfitbox.pl/ jedzenie domowe:) smaczne, lekkie, nauczyłam sie jeść dzięki nim inaczej.

Oczywiście, że na domowym jedzeniu można schudnąć, jeśli trzymasz się zasad zdrowego żywienia. Domowe jedzenie ma przewagę nad jedzeniem" poza domowym" :-) - sama wiesz, co jesz, co wkładasz do garnka. W domu możesz używać produktów wysokiej jakości, zawsze świeżych i z pewnych (lub bardziej pewnych) źródeł. Takiej gwarancji nie masz kupując gotowe posiłki poza domem, w barach, restauracjach itd. Pozdrawiam!

Gość zosia0202
Nie ma znaczenia czy to jedzenie domowe czy jedzenie na mieście. Ważne jest to, co jadasz, jak często i czy są to przemyślane posiłki. Ja bardzo dużo gotuję w domu, często przygotowuję sobie porcje jedzenia w pudełkach, na cały dzień. Jadam bardzo zdrowo: dużo białka, razowych makaronów, warzyw, pieczywka ciemnego. Prawie nie smażę. Raz na jakiś czas robię sobie dzień jedzenia wszystkiego, na co mam ochotę, ale oczywiście w granicach rozsądku. Czasem, kiedy nie mam czasu gotować - wówczas też jadam zdrowo, nie zbaczam na ścieżki fastfoodowe, nooo może uderzę co najwyżej do salad story bo tam mam dobrze zbilansowany posiłek np. ja wybieram zwykle boxa lub sałatkę. I tam też zjem dobrze i zdrowo, a nie pójdę na jakiegoś hamburgera czy kebaba. Trzeba myśleć i świadomie wybierać posiłki :)

Gość aruninka
Jak się dobrze i zdrowo gotuje to tak, u mnie w domu to niestety nierealne:(. Mąż nie akceptuje sałatek, kasz, i w ogóle zieleniny. Jak chcę zjeść coś zdrowego to jak Zosia odwiedzam Salad Story, tam warzyw mam do oporu. Może w końcu uda mi się chłopa nawrócić na zdrowe jedzenie;)

Gość BasiaKakaka
Podstawa to: 1. Regularne jedzenie co 3 godziny maks 5 posilkow dziennie. 2. Posiłki przygotowywac samemu, wtedy wiemy co jemy :) 3. Duzo warzyw i owocow 4. Duze ilosci wody 5. Na koncu ćwiczenia minimum 3 razy w tygodniu po 40-50 minut Po 3 m-cach beda efekty :) przy okazji moja metamorfoza - zapraszam na moj kanal

Gość urszulka192
Jasne,że można ja jem wszystko tylko o regularnych godzinach i przyjmuję suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl i dzięki temu suplementowi udało mi się w końcu ruszyć moją wagę;) schudłam już 8kg w miesiąc i idę dalej jeszcze 16kg przede mną;)

Gość paniu8912
Tak przyznam rację koleżance wyżej:) Można schudnąć ja również przyjmuję suplementację Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl jem regularne posiłki nie jakieś mocno dietetyczne ale staram się nie jeść chleba wieczorami tylko rano;) kartofli nie lubię za bardzo wiec zastępuję je kaszą czy też ryżem;) a sałatki uwielbiam a najbardziej te z sałatą pomidorem i fetą;)