Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ginekolog na NFZ od razu zrobi USG ?

Polecane posty

Gość gość

Dotąd zawsze chodziłam do gina prywatnie i wszystkie niezbędne aparatury były w gabinecie. Chciałabym sobie zrobić kontrolnie USG piersi i narządów rodnych, termin do gin mam za 1,5 m-ca :o - przychodnia lekarska, przyjmują tam tylko na NFZ. Czy jest szansa, że zrobią mi od razu te badania czy znowu będę musiała wziąć jakieś skierowanie i czekać ? Czy któraś z Was wie może jak to obecnie wygląda ? Druga sprawa : Znalazłam też namiar na podobno świetnego radiologa, który wykonuje usg bardzo dokładnie i znajduje nawet bardzo maleńkie zmiany i czy ja mogę do niego iść ot tak ? Tzn za pewne za kasę, czy muszę mieć jakieś skierowanie od gina ? Mogę przyjść i po prostu zrobić te badania bez dodatkowych skierowań ? Może głupie pytania, ale naprawdę nie wiem jak to wygląda. Dotąd usg narządów rodnych i piersi robił mi ginekolog na prywatnej wizycie - wszystko było od ręki, ale przeprowadziłam się na drugi kraniec Polski i już do tego gabinetu nie chodzę. Myślałam, żeby skorzystać z wizyty na NFZ, ale nie wiem czy w tej sytuacji mam szansę na wykonanie tych badań w tym samym dniu czy mogę zapomnieć ?

Gość gość
musiasz zadzwonić do przychodni i się dowiedzieć. w każdej jest inaczej. czego was uczą w tych szkołach teraz, bo myslenia na pewno nie.:o

Gość gość
Jesli bedzie mial usg w gabinecie to pewnie zrobi.

Gość gość
Nie musisz być złośliwa :o . Pytałam w rejestracji czy zrobią mi usg, ale niemiła pani coś bąknęła pod nosem i powiedziała, że ona mi na to pytanie nie umie odpowiedzieć i że niektórzy czekają na dodatkowy termin, a inni nie. I tyle się "dowiedziałam". Chciałam się po prostu dowiedzieć jak to wygląda u innych kobiet chodzących do gina na fundusz - tyle.