Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak teraz ubieracie dzieci?

Polecane posty

Gość gość

O tej porze roku? Nadal kurtki zimowe czy juz wiosenne? Jak ubieracie okolo roczne dziecie

Gość gość
Ja mam dwulatka i mój nadal chodzi w zimowej kurtce, bo ja sama też chodzę jeszcze w zimowej. Ale pod spodem ma sama bluzkę z długim rękawem. U nas jest nadal dość chłodno i często wieje zimny wiatr. W sumie to mogłabym mu zakładać wiosenna kurtkę, ale pod spod grubsza bluzę i wyszłoby na to samo, tylko ubierania więcej :P

Gość gość
J.w. :) poki ja mam zimowa kurtkę to dzieci tez, lżej ubieram pod spod

Rajtuzki, leginsy , podkoszulek, cienka bluzka z długim rękawem i jak jest bardzo wietrznie to bluzę zapinana i na to kurtka

Gość gość
Syn 11 miesięcy. Chodzi cały czas nosi kombinezon. Pod spodem tylko pajacyk. Czapka, szalik i rękawiczki. Ja sama noszę kurtkę, buty zimowe. Rękawiczki i szalik.

Gość gość
Kurtka zimowa ale cieńszy model. Pod spodem sama bluzka. Spodnie bez rajstop rzecz jasna. Cienka czapka bawełniana (ale tylko rano). Buty sportowe (jak jest sucho) albo przejściowe (jak pada).

Gość gość
Mój jest starszy, ale nadal chodzi w kurtce zimowej. pod spód cienka bluza lub koszulka. spodnie, skarpety i buty wiosenne. W zasadzie w typowo zimowych chodził łącznie ze 2 tygodniem? getry po rajstopy też zakladalam dosłownie kilka razy.

Gość gość
Kombinezon? Moja ma 7 mc a kombinezon może miała ze 4 razy jak były duże mrozy. Tak ubieram body, bluzę, kurtkę, rajstopy, legginsy i kozaczki. Czapkę i chustke. Wiosenny płaszczyk mam już kupiony, ale wydaje mi się bardzo cienki, więc jeszcze poczekam.

Gość gość
Tak zakładam kombinezon. Nie jest w wcale taki gruby. Łatwo się zakłada, jest funkcjonalny. Pod spod ma tylko pajacyk. Nigdy nie był przegrzany. Tu gdzie mieszkam w nocy jest grubo poniżej zera. A całe dni wieje. A to znacznie temperaturę odczuwalną obniża.

Gość gość
Chyba że tak. U nas tem powyżej 5 jest praktycznie cały czas w SBN było około 10. Teraz też jest około 10 więc ciepło jak na zimę