Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fajna książka dla 6 latka.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy możecie mi polecić jakąś fajną książkę do czytania przed snem dla 6 latka?

Gość gość
Pity i kudlata dają radę lub magiczne drzewo to jest kilka części wszystkie fajne

Gość gość
Pitu i Kudłata, nigdzie nie mogę znaleźć, bo była wydana w 2011 roku:( A magiczne drzewo nie za poważna?

Gość gość
Ja potu kupowałam przez internet i jako audiobook bo książki nie było , magiczne drzewo mój syn zachwycony bo wiadomo ze np tytuł gra dzieci mają kostkę która spełnia życzenia a dzieci lubią marzyć o czymś takim mój syn był zachwycony

Gość gość
Top mojej 6 latki: - z wydawnictwa "Dwie siostry" najlepszy D.O.M.E.K., choć córcia dosyć lubi też Design i Modę. - "Miś i Tygrysek" Janosha, najlepsza chyba klasyczna część "Panama" - lubi też wszelkie wierszyki, ale najbardziej "Pana Pierdziołka"

Gość gość
O ile to propozycji ksiażek się pojawiło. Jestem wstrząśnięta ilością. Takie mądre, takie cudowne , takie inteligentne mamy i co? 2 odpowiedzi na zadane pytanie. Nie czytacie tym swoim wspaniałym, mądrym i rozwiniętym dzieciom? No co z wami mamuśki? Jak do plucia jadem i wyważszania się która co ma i za ile, to jesteście pierwsze! A na temat książek dla dzieci...nic do powiedzenie. Dziękuję za te dwie odpowiedzi i cieszę się, że choć 2 mamy czytają swoim pociechom. No tak zapomnialam. Wasze dzieci wolą grać na pianinie i uczyć sie języków obcych a wy robić karierę niż poznawać słowo czytane. ŻAL!

Gość gość
Ja właśnie sięgnęłam po klasykę. Córce bardzo podobała się "Karolcia" i "Witaj Karolciu". Teraz zaczynamy "Pippi Langstrumpf" a po niej kolej na "Doktora Dollitle i jego zwierzęta". A, polecam też "Jakubka i brzoskwinię olbrzymkę".

Gość gość
Polecam - jeśli dla chłopca to już w ogóle bomba - serię o Wikingu imieniem Tappi :) autor Marcin Mortka.

Gość gość
u nas królują wiersze Brzechwy, Tuwima, oraz seria Martynki.

Gość gość
"Mała czarodziejka" ostatnio urzekła mojego syna.

Gość gość
muminki

Gość gość
Hania Humorek

Gość gość
Historia o swietym mikolaju i mlecznych zebach-nie pamietam autora. Ale swietna opowiesc, usmialysny sie z Mloda do lez takie teksty :-D

Gość gość
Bardzo dziękuję za podpowiedzi:) Myślę, że magiczne drzewo i przygody wikinga to będzie dobra lektura. Myślałam jeszcze o ,, Dzieciach z Bullerbyn" Na razie prozycji wystarczy:) Dziękuję.

Gość gość
Moj 6 latek już sam czyta moze nie wszystko ale dzielnie próbuję i cwiczymy razem .Kupujemy dużo ksiażek dla siebie i męża w księgani internetowej www.ksiegarnia.bernardinum.com.pl

Gość gość
Też dla 6 latka u nas Akademia Pana Kleksa, Porwanie Baltazara Gąbki, wszelakie wiersze, ostatnio Na Jagody, to tyle z tego co czytamy obecnie