Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biegunka u 1,5 roczniaka, już ponad tydzień !

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma biegunkę już osiem dni. Robi trzy-cztery kupki w ciagu doby. Martwię się ile to jeszcze bedzie trwało i co jest powodem. Córka przestała tyć, a jesteśmy pod siatką centylową, więc każdy gram wagi jest dla nas bardzo cenny. Lekarka przepisala jedynie probiotyki i kazała czekać. Czy ktoś miał podobny przypadek ? Ile taka biegunka może maksymalnie trwać? Dodam tylko, że córkę nic nie boli, ma apetyt jak zazwyczaj i jest pogodna. Była także szczepiona na rotawirusy. Zęby też chyba odpadają, bo córka ma ich już duzo i nigdy nie miała żadnego objawu ząbkowania ( nawet bólu dziąseł )

Gość gość
up

Gość gość
Alergia pokarmowa? Albo moze zlapala jakas bakterie? Zrob jej badanie kalu zwykle i posiew kalu. Koszt w granicach 30 zl. Jesli chcesz powstrzymac biegunke to probiotyki owszem i mozesz dac smecte. Jedna , dwie saszetki dziennie. Oprocz tego herbata z korzenia kobylaka, duzo marchwi i ryzu oraz jagody. Dawaj malo produktow mlecznych i owocow.

Gość gość
Mój 1,5 roczniak miał tak dwa tygodnie. Kiedy w końcu lekarz przepisał lęk to nawet nie odpakowalam a przeszło samo. Do tej pory nie wiem co to było ...

Gość gość
Idź do lekarza z dzieckiem!! Biegunka bardzo wyniszcza organizm, potrzebne są elektrolity

Gość gość
jutro idę drugi raz do lekarza. Córka nie jest odwodniona, robi siusiu często. Dam jej jutro ryż i marchew, dziękuję za rady.

3-4 razy dziennie to Malo.bto nie wiem czy to biegu i można nazwać. Musialabys tez określić czy to pelne pieluchy czy czasami tylko kleks?

Gość gość
Mój syn mając około 1,5 roku miał wirusowa biegunkę, która przeszła po ok 10 dniach. Apetyt kiepski, pił normalnie. Lekarz kazał podawać elektrolity i czekać dwa tyg, aż wszystko minie.

Gość gość
biegunka to powyżej 8 stolców na dobę

Gość gość
male dziecko zazwyczaj robi od 1 do 4 kupek dziennie. A jakie te kupki są? wodniste? bardzo rzadkie? czy po prostu luźniejsze bo to ze do tej pory np nie miala objawowo zabkowania to nie znaczy ze tak bedzie zawsze druga sprawa, szczepienie na rotawirusa nie daje 100% pewności ze maluch nie zachoruje. moja corka tez byla szczepiona a w same swieta bozego narodzenia jak dostala biegunki to 9 dni walczylismy z tym i okazalo sie ze jednak rotawirus tylko lzej przeszla bo nie wymiotowala nie goraczkowala i nie miala az tak silnej biegunki ale potrafila mi w ciagu 3-4 godzin zrobic 5-6 wodnistych kup... wiec 3-4 kupki w ciagu calego dnia to raczej nie biegunka chyba ze masz wodniste te kupy. podaj jej pol saszetki smecty to tez pomoze i jest bezpieczne nam pediatra powiedziala aby dawac tylko 2 godz przed podaniem probiotyku... zrob tez badanie kału bo moze jakis pasozyt jest

Jeśli taki stan trwa dłużej niż kilka dni to ja umówiłabym wizytę u pediatry. A może dziecko coś nowego zjadło? Czy wprowadzałaś do diety ostatnio jakiś nowy produkt? Może to dlatego? W każdym razie taki stan nie powinien trwać aż tak długo.

Gość gość
Moj 5 latek ma własnie juz tydzień i jest to jakaś brzydka wirusówka, bierzemy tylko dikoflor i czekamy. Smekty nie chce ruszyc. Jeszcze słyszałam o jakims węglu w syropie, ale nie próbowałam