Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalek

Badania hormonów plciowych

Polecane posty

Gość Natalek

Hej. Mam pytanie. Mam problem z miesiaczkowaniem. Okres jest nieregularny czesto mam krwawienie przed i po miesiaczce. Okres bardzo czesto mi sie spoznia nawet o 2/3 tygodnie.. A jak juz jest to 2 dni wyjęte z życia wymioty, ospanie brak checi do zycia... Postanowilam isc w koncu do ginekologa ale problem lezy w tym ze mieszkam za granica bede teraz w kwietniu i chce sobie zrobic badania w PL. Wszystko robie prywatnie wiec chce z gotowymi badaniami isc juz do doktora. Bede robic FSH, LH, ESTRADIOL, i Prolaktynę. Moj problem polega na tym ze nie wiem kiedy bede miec miesiaczke wiec czy ma znaczenka w jakies fazie cyklu bede wykonywac powyższe badania?

Gość gośćhej
trzy pierwsze w 3 dc, prolaktyna w dowolnym dniu

Gość gość
Tylko progesteron ma znaczenie wpisz w neta sobie poniewaz po owulacji jest wysoki a w vzasie miesiaczki nie, przebadaj rowmoerz tarczyce .

Gość gość
Niestety ważne jest kiedy wykonujesz badania. Ja również mieszkam za granicą i wizyty u lekarza planuje w kraju ;) ale dodatkowo w domu mam jeszcze komputer cyklu myway. Poleciła mi go przyjaciółka, która mieszka w Niemczech i tam to jest powszechne. Ja stosuje go jako naturalną antykoncepcję. Wiem kiedy mam dni płodne, a komputer "uczy" się mojego ciała i organizmu. Obliczenia robi co miesiąc, dlatego jest taki dokładny. Wiedząc kiedy masz owulację możesz planować życie seksualne.

Gość milutka11
Też polecam zrobić badania tarczycy oprócz tych hormonów. Ja też miałam problemy z miesiączkami i wyszło sporo nie tak wyników jak potrzeba. Lekarz mi zapisał tabletki antykoncepcyjne belara, po 3 miesiącach wszystko się uregulowało, teraz mam jak w zegarku krwawienia i niebolesne.