Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płeć dziecka

Polecane posty

Gość gość

Hej! Jestem w 19 tyg ciąży, wczoraj byłam u lekarza na usg. Poczatkowo powiedział, ze dzidzia ułożyła się pośladkowy i do tego zakryła nogami i nie wie czy będzie można poznać płeć. Po jakimś czasie powiedział ze on widzi dziewczynkę. A gdy zapytałam czy możliwe jest żeby coś się zmieniło lekarz powiedział ze gdyby nie był pewny to by nic nie powiedział. Nie wiem co o tym myślec bo wszystko wskazywało na chłopca. Mój mąż ma w rodzinie samych mężczyzn. Czy możliwe jest ze płeć jeszcze się okaże inna?

Gość gość
Ale co wskazywalo na chlopca?

Gość gość
Zdarzaja sie przypadki ze jest zaskoczenie podczas porodu bo rodzi sie dziewczynka a mial byc chlopiec i na odwrot. Moze nie nastawiaj sie na plec na razie.

Gość gość
Jakie to ma znaczenie czy będzie dziewczynka czy chłopiec, najważniejsze żeby dziecko było zdrowe i tego ci życzę.

Gość gość
moze to wszystko to zabobony ale np. Nie miałam mdłości ani wymiotów. Jadłam przeważnie słone i kwaśne. Chiński kalendarz który w mojej rodzinie sprawdzał się w 100 % tez wskazywał na syna. Podobno mężczyzna tez jeśli ma samych mężczyzn w rodzinie to tez ma większe szanse na syna. Z wyglądu się nie zmieniłam. Itp. Najważniejsze jest żeby dzidzia była zdrowa, ale nie wiem po prostu czy mam się nastawiać ze to juz na pewno dziewczynka

Gość gość
No zabobony straszne. Ojej wybierz imię dla chłopca i dziewczynki, rzeczy kupuj unisex i dbaj o siebie. Po urodzeniu będziesz pewna na 100 %, teraz to raczej zgadywanki.

Gość gość
moze to wszystko to zabobony ale np. Nie miałam mdłości ani wymiotów. Jadłam przeważnie słone i kwaśne. Chiński kalendarz który w mojej rodzinie sprawdzał się w 100 % tez wskazywał na syna. Podobno mężczyzna tez jeśli ma samych mężczyzn w rodzinie to tez ma większe szanse na syna. Z wyglądu się nie zmieniłam. Itp. Najważniejsze jest żeby dzidzia była zdrowa, ale nie wiem po prostu czy mam się nastawiać ze to juz na pewno dziewczynka x Jeżeli mam być szczera to takimi pierodłami bym się zupełnie nie sugerowała, ale usg już tak. Słyszłałam o jakichś przypadkach, ze lekarz się pomylił ale to nawet nie % a promile i to też raczej informacje w stylu znjami znajomych tak mieli

Gość gość
Tez mi się tak wydaje:) tym bardziej ze lekarz ma dobry sprzęt i w jego karierze pomyłki jeszcze nie było.

Gość gość
W obu ciążach miałam okropne mdłości.W pierwszej straszna chęć na słodkie,w drugiej prawie wcale.W pierwszej byłam cała wysypana pryszczami takimi ropnymi bolącymi w drugiej nic.W pierwszej włosy piękne w drugiej bez zmian.W obu zero chęci na słone i kwaśne.W drugiej mleko piłam litrami.Mam dwóch synów :)