Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eloeloelaela

Tesciowa daje używana posciel

Polecane posty

Gość Eloeloelaela

Zawsze jak jezdzimy do rodziców męża to dostajemy używana pościel, która leży złożona w kupce na tapczanie z innymi pieleszami. To prześcieradła oraz pościel na koldre/koldre bez obleczki są najprawdopodobniej używane niekiedy przez teściową jak śpi oddzielnie z wnukiem lub jej drugiego syna, który zostaje czasem na noc. U mnie zawsze daje się gościom świeżą pościel z szafy i chyba to jest standard ( tak przynajmniej myślałam).czy zwrocilybyscie jej jakoś uwagę na moim miejscu ?(raczej może tego nie zrozumieć)

Gość gość
fu, nie komentuj tyko przyjeżdaj ze swoją

Gość gość
i ty u niej śpisz :O

Gość Eloeloelaela
Ręczników też nie dają nam tylko chca aby sie wycierac jednym wspólnym. A w łazience na sznurku wisi grzebień :(

Gość Eloeloelaela
Ostatnia wypowiedź to akurat podszyw! Ręczniki dostajemy czyste. Jestem po prostu ciekawą jak to jest u was i czy nie wybrzydzam - ona uważa mnie za rozmieszczona jedynaczke

Gość gość
To mnie zaciekawiło bo widzisz...ja robię trochę jak Twoja teściowa z tą różnicą że kołdra i poduszki są zmieniane, wywietrzone i zawsze obleczone i gotowe w wersalce po odjeździe gości. Ciekawe czy oni myślą tak jak ty, że nie zmieniam pościeli i że w niej już ktoś spał bo wyciągam z wersalki? Może teściowa wietrzy i pierze a ty o tym nie wiesz? Kurde! teraz ja mam kompleks !

Gość gość
nie rozumiem co to znaczy że używane ? chodzi o to, że kiedyś ktoś w tym spał, są wyprane ? a ty chcesz nowe ze sklepu ?

Gość gość
bo na wsi kołder nie piorą !!

Gość Eloeloelaela
To nie jest wieś, choć tesciowa pochodzi z wioski. Chodzi mi o to że wg mnie prześcieradło, które podaje się gościom jak i poszwa na koldre oraz poszwa na poduszkę powinny być uprane i uprasowane i w takim stanie podane z szafy. Samo wietrzenie nic nie daje. Koldra wiadomka - nie pierze się po każdym użyciu. Ale jak np dostaje koldre/poduszke bez poszwy to już jest pewne niechlujstwo że strony gospodarza.

Gość gość
aha, czyli chodzi o to że niewyprane nie myślałam że ktoś może gościom dać niewypraną, nieświeżą pościel tylko taką co ktoś spał poprzedniej nocy ? porzygałabym sie :O

Gość Eloeloelaela
Przyjeżdżamy na weekend więc korzystamy z tego jednorazowo max dwa dni pod rząd, więc pewnie nie chce jej się fatygowac i chyba uważa to za normę (pochodzi z wielodzietnej rodziny i u nich często jest tak że kilka osób pije po sobie z jednej butelki - np na wyjeździe teść, tesciowa i maz- mnie to brzydzi i nie miałabym ochoty napić się po nich z gwinta).ale też jest kura domowa, więc ma trochę czasu aby to uprac, ale to chyba kwestia kultury osobistej/eleganckiego przyjmowania gosci

Gość gość
ale z drugiej strony prać po każdym weekendzie jak wy jesteście to tez bezsens, przyjeżdżacie do kogoś z du/pą i jeszcze obsługi hotelowej wymagają, może bierz pościelowe ze sobą i nie narażaj na koszty starszej kobiety

Gość gość
Bierzcie swoje posciele i po problemie. Ja zawsze daje nowe posciele dla gosci i reczniki. To oczywiste.

Gość gość
co to za kłopot wrzucić pościel do pralki? co to za kłopot przywieźć z sobą? co to za kłopot pościel z tzw. kory czyli takiej ktorej prasować nie trzeba? Ja np. przywoziłam swoją bo raz usłyszałam ze "ta poduszka jest świeża bo tylko raz ktoś na niej spał" oczywiście była obraza majestatu ale wyjaśniłam, że nie mam sumienia skazywać jej na pranie i prasowanie dlatego przywożę swoja. Od tej pory słyszałam np. " powiesiłam w kuchni świeże ścierki i ręczniczki" a ja odpowiadałam " fajnie, ok" i tak kazda z nas udawała ze jest ok:-)

Gość gość
A nie lepiej chować do tapczanu niepowleczoną kołdrę i poduszkę a w razie gości powlec? przecież to moment a pościel będzie świeża i niewymięta

Gość gość
21:23, Ja nie prasuję, taki materiał że nie muszę. 21:43 , Nie stać mnie żeby każdemu kto prześpi się w naszym mieszkaniu podawać nową pościel.

Gość Eloeloelaela
Wcale nie bywamy tam jakoś często, średnio raz na dwa trzy miesiące. Narazanie na koszty ? Bez przesądy - wrzucasz do pralki z innymi rzeczami, nie trzeba prac poszwy oddzielnie ani ręcznie. Tym bardziej że ona jest naprawdę energiczną i wypoczeta jak mało kto.

Gość sufrażystka
Jakbym czytała o matce mojego narzeczonego- hit. Po 3 latach razem zabraniała nam spać pod jej dachem w 1 pokoju. Bo oczywiście nigdy przenigdy razem wczesniej nie spaliśmy, pomijam już to, że średnio mam ochotę na amory z cała rodziną za ścianą w bloku z płyty. :D Takie porozmieszczanie wszystkich gości, żeby: 1. Ja nie spała ze swoim facetem 2. Ona nie spała ze swoim mężem (świetne małżeństwo nie śpiące razem od 20 lat) 3. Ja nie skończyła w jednym pokoju z jej mężem- czułabym się dziwne W niezbyt dużym mieszkanku jest to mega wyzwanie logistyczne, standardem więc było ze każdy spał w pościeli po każdym- musieli się pozamieniać łóżkami, ja jako intruz na szczescie załapałam się na nową. Podobnie jak ręcznik, tez dostałam "swój" ale szczerze mówiąc co mi po tym ręczniku, jak w łazience taki syf, ze jak mi gumka do włosów upadła na podłogę to nie podniosłam, bo się brzydziłam? Od paru lat juz tam nie nocujemy kiedy zdarzy się, ze jesteśmy w jego rodzinnym mieście. Za entuzjastyczną zgodą narzeczonego wybieramy hotel z uwagi na te cyrki, ktore "teściowa" odstawia.

Gość gość
Skandal, co to za tesciowa? Tak dobra rada ta powyzej hahhaa. Ja zawsze jak mam gosci, zapieprzam przy przygotowaniu wszystkiego, sprzatam, przygotowuje posciel, zmieniam na swieze, wietrze pokoj, staram sie, wstydze sie ze mamy maly dom.... Ale staram sie jak najlepiej. Natomiast jak ostatnio spalam u znajomej, ona mowi a nieprzygotowalismy ci lozka, a posciel a wiesz nie zmienialam(rok minal!!), ostatnio tylko ty pod tym spalas, wszystko sciagala na ostatnia chwile. W zw z tym juz do niej sie nie wybieram. Mam klopoty z zatokami i musze czesto zmieniac posciel i prac koldry, bo budze sie z okropnym kaszlem i roztoczami w gardle, nic przyjemnego....

Gość gość
tesciowa - fu, ale jednak dobrze wiedziec , że nie mozna czegoś odkladac " z pieleszami" pielesze ( Slownik języka polskiego) «rodzinne strony, własny dom»

Gość gość
Mnie wkurzało jak ciotka przyjeżdżała i kazała żebym jej dała swoją koszulę nocną do spania.Miałam ochotę powiedzieć żeby przywiozła swoją i u nas zostawiła,ale głupio mi było i za każdym razem dawałam jej swoją.Przyjeżdża na weekend raz w miesiącu.Ale mnie później brzydzi fakt że ciotka 70-letnia spała w mojej koszuli..Oczywiście zaraz po jej wyjeździe wrzucam ją do pralki,ale i tak mam jakieś obrzydzenie że ona w niej spała.Pościel też jej daję i piorę i nie mam obrzydzenia.Ale jeśli chodzi o koszulę to blee.

Gość rafciu
Pitbull Nowe Porządki (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/r5gpitbull-nowe-porzadki2016 Policjanci dwóch warszawskich komend łączą siły w walce z Grupą Mokotowską. Polecam z czystym sumieniem, film warty obejrzenia. Świetne role szczególnie Stramowskiego i Lindy. No i oczywiście Oświeciński w roli 'Stracha' wymiata

Gość rafciu
Pitbull Nowe Porządki (2016) dostępny już do pobrania oraz online >http://24filmyonline.pl?u=Pitbull-Nowe-Porzad ki-2016 >>http://24filmyonline.pl?u=Pitbull-Nowe-Porzad ki-2016 >>>http://24filmyonline.pl?u=Pitbull-Nowe-Porzad ki-2016 Policjanci dwóch warszawskich komend łączą siły w walce z Grupą Mokotowską. Polecam z czystym sumieniem, film warty obejrzenia. Świetne role szczególnie Stramowskiego i Lindy. No i oczywiście Oświeciński w roli 'Stracha' wymiata

Gość papcio chmiel
Pitbull Nowe Porządki (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://24filmyonline.pl?u=Pitbull-Nowe-Porzadki-2016 Policjanci dwóch warszawskich komend łączą siły w walce z Grupą Mokotowską. Polecam z czystym sumieniem, film warty obejrzenia. Świetne role szczególnie Stramowskiego i Lindy. No i oczywiście Oświeciński w roli 'Stracha' wymiata