Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wy chwalicie sobie prace na umowę zlecenie?

Polecane posty

Gość gość

Czy uważacie, ze umowa- zlecenie niesie ze sobą korzysci? Wolelibyście pracę na umowę- zlecenie, czy na stała umowę?

Gość gość
nie ma reguły, ogólnie umowa zlecenie uchodzi ca byle co bo nie zawsze pracodawcy odprowadzają składki, nie ma urlopu płatnego, L4 itd ale ja kiedyś pracowałam na umowe zlecenie od 2007 i zarabiałam w granicach 12 tys na rękę, czasami 7 ,czasami 10, inni nawet 25 tys , byłam zadowolona i nie chciałam umowy o pracę bo wtedy byłoby dużo mniej pieniędzy

Gość gość
20:55 nie ma L4, co Ty piszesz za durnoty? To na co idą składki, na przyszłą emeryturę i zdrowotne, wiec L4 masz normalnie. Ja nigdy nie byłam zadowolona z umowy zlecenia, wole umowę o pracę. Niby większej gwarancji to nie daje, ale chociaż urlop płatny.

Gość gość
Ja pracuję na umowę zlecenie- jest L-4, bo płacę składki, ale to L-4 jest niepłatne, czyli jak nie będzie mnie tydzień w pracy, to nie dostanę za ten tydzień pieniędzy. Więc wolę czasem iść chora i nie tracić na tym- szczególnie, ze mało zarabiam i jestem samotną mama.

Gość gość
Też pracuję na umowe zlecenie i chciałabym stałą umowę, ale nie ma szans, bo mój szef nie daje stałych umów. Od 4 lat nie byłam na urlopie, bo po prostu przy tej formie zatrudnienia urlop nie obowiązuje.

Gość gość
ja mam niemiłe doświadczenia z umowami zleceniami

Gość gość
Umowa zlecenie jest lepsza, bo sam mozesz decydować, o swojej pracy- masz wolna rękę, nie podlegasz kontroli szefa, nikt nie każe ci siedzieć 8 godzin w pracy itp.

Gość gość
cieszzcie sie, ze macie prace, a nie wybrzydzajcie z umowami, czy zleceniami