Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

adopcja, czy mamy szansę

Polecane posty

Gość gość

Witam, zastanawiamy się z mężem nad adopcją dziecka, ale nie mamy pojecia jak się za to zabrać, jakie warunki trzeba spełnić, może tutaj kogoś znajdę kto nam doradzi. Ja pracuję mam własną działalność gospodarczą, mąż jest rolnikiem mamy 5ha pola, własny dom, mamy po 28lat, i jedną córeczkę, Proszę Was o nie wypisywanie typu zróbcie sobie 2dziecko, ponieważ ja nie chcę zachodzić w ciążę, a chciała bym pomóc jakiemuś maluszkowi Pozdrawiam

Gość gość
ta pomóc :D pewnie korci cię to 1000 dla adopcyjnych rodziców i 500zł na drugie dziecko to dodatkowo 1500zł :D tak czy siak jak twoje intencje są czyste to Bóg ci wynagrodzi poszukaj w necie jest pełno stron na ten temat

Gość gość
jak by mi chodziło tylko o pieniądze to bym zaszła w ciążę, a tego nie chcę, wiem ze jest wiele stron ale ja szukam osób które to rzeczywiscie przeszły, a na stronach to bardzo oficjalnie wszystko jest opisane,

Gość gość
Upik

Gość gość
też szczerze wątpie w twoje dobre intencje, tymbardziej ,że masz już własne dziecko,dzisiaj rodziny zastępcze biorą na dziecko sporo kasy, i jeszcze ten projekt rządu 500+, według mnie o kasę ci w tym chodzi...

Gość gość
Mamy po 28lat z mężem, ja pracuje mam godziny pracy takie jakie mi pasuje, nie chce już rodzić, myślimy o dziecku tak z 3 letnim, bo córka ma 6, bardzo ciężko przeszłam połóg i pierwsze miesiące przy córce i dlatego nie chce juz więcej swoich biologicznych dzieci, ale instynkt znów się odezwał i chcemy 2dzieciatko, ale boimy się tych wszystkich procedur, mieszkamy na wsi, mamy duży dom, mąż jest rolnikiem wiec juz czasu jest w domu, pieniądze pieniędzmi, nie są wcale najważniejsze ,

Gość gość
no jasne wybierz sobie wiek dziecka, jeszcze płeć , bo pewnie byś chciała siostrę dla swojej córki a nie brata, że ma być zdrowe ( do adopcji trafiają również dzieci z licznymi chorobami) i jeszcze kolor oczu i włosów

Gość gość
Akurat nie, myślimy o chłopczyku, taki wiek ponieważ wiem iż najtrudniej jest o niemowlę, a po 2 nie chcemy niemowlaka, tylko juz troszkę starsze, czemu jesteś taki złośliwy? Idź na spacer dotleń się abyś miał lepszy humor, szukałam najbliższych placówek , po świętach chyba zaczniemy pytać i się dowiadywać, myślałam że tu kogoś znajdę w podobnej sytuacji, co do pieniędzy nie musimy na nie narzekać wiec nam ten tys zł różnicy nie zrobi, wiec chodzi mi o dziecko tylko i wyłącznie,

Wiem, że o adopcję dziecka jest bardzo trudno no i jest to niezwykle papierkowa robota. Należy spełnić szereg uwarunkowań, żeby w ogóle mieć szansę na adopcję, ale skoro oboje jesteście młodzi, macie pracę i dziecko, możliwe, że by się wam udało. Są różnego rodzaju agencje adopcyjne, tam powinno się poszukać i popytać.

Gość gość
Młodzi jesteście to moze być OK. Zresztą, zgłoś się do ośrodka to zobaczysz czy jesteś gotowa> Bo kasa kasą, warunki warunkami, a czasem po prostu psycha siada jak tzreba 2-3lata o to się starać x A do tego idioty ADOPCJA to NIE BYCIE RODZINĄ ZASTĘPCZĄ. To są dwie rózne sprawy, doucz się zanim paszcze rozewrzesz.

Gość gość
Nie chce być rodzina zastępcza ponieważ nie wyobrażam sobie mieć dziecko a później je oddać, jestem zielona i boję się nie powiem, ale wiem ze chcemy jeszcze jedno dziecko ale ja go nie urodze