Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się żyje wg was na wsi ?

Polecane posty

Gość gość

Ooo

Zależy jaka to wieś :) Na pewno plusem jest świeże powietrze, minus to ewentualne dojazdy do pracy.

Gość gość
dużo miejsca do parkowania. własna chałupa, u bystrzejszych basen. u pracowitszych własne warzywa, wędzarnia i własne wyroby wędliniarskie. pies sąsiada z klatki nie nawali na wycieraczkę, a jak jem śniadanie, to obok nic z góry nie płynie rurami.

Gość gość
Oby do sklepu było blisko to wieś ma prawie same zalety. W mieście i tak już nikt nie chodzi do kina o teatrze nie wspominając. To z warzywami się zgadza - własnie wysiałam 5 dni temu pomidory, pory i kilka innych warzyw do doniczek, później przesadzę to do namiotu foliowego. Co do wędlin również: 3kg łopatki, 3 kg szynki, 1 kg wołowiny, 2 kg filetów indyczych, 2 kg podgardla facet mi wczoraj pokroił i przyprawiłam a dzisiaj będzie z tego kiełbasa. Minusy są takie: http://zapodaj.net/4a491125f9c47.jpg.html

Gość gość
to tyłek twego faceta? rzeczywiście, dla ciebie to jest minus.

Gość gość
przyroda jest super,plotkary sa do d**y,ale mieszczuch lubi swoją klite i anonimowosc

Gość gość
zalezy co kto lubi i jaki ma styl zycia , musialam ostatnio przeprowadzić się z wroclawia do rodzicow wlasnie na wies. w odleglosci 15 km jest pierwsze miasto gdzie mozna kupic przykladowo cos do ubrania, isc na basen czy silownie. Bez samochodu to jest porazka, powoli dostaje na glowe. autobusy z pobliskiego miasteczka do tego miasta jezdza max do g. 20.30, wiec jakbym chciala jechac przykladowo na basen po pracy to albo nie zdaze albo ledwo ledwo i musze lecieć z wyciagnietym jezykiem w pospiechu. nie nadaje sie do zycia na takim odludziu, jestem na to za mloda chyba jeszcze i przede wszystkim nie mam samochodu a to mnie ogranicza we wszystkim :/

Gość gość
Jakie to miasto od Wrocławia to oława Oleśnica? Ja mieszkam w województwie opolskim w powiecie namysłowskim w gminie namysłów 65 km od Wrocławia ja od dziecka do Wrocławia często jeżdżę raczej na sto procent znasz miasto namysłów

Gość gość
Ooo

Gość gość
Po co iść do kina żeby film obejrzeć my na wsi wchodzimy na zalukaj

Ja na wsi odpoczywam:)Nie ma halasu,smrodu spalin,ptaszki cwierkaja,kaczuszki kwacza,kurki pieja,swiniaczki gdzies tam pokwikuja:Duwielbiam nature i kocham cisze.Zyje sie zapewne latwiej,kiedy ktos ma wlasne gospodarstwo:)

Gość gość
mi podoba się wieś ale najgorsze jest że to mała społeczność i każdy każdego zna, dowiaduje się różnych tajemnic życiowych danego człowieka i wszędzie są plotkary, spotykają się specjalnie żeby du/pe komuś obrobić przy herbacie.A jak się z kimś pokłócisz to może namówić innych ludzi przeciwko tobie, chodzi o to że trzeba bardzo się pilnować. Pod tym wzg bardziej mi pasuje miasto, tu każdy żyje jak chce i jest więcej anonimowości.Mieszkam w mieście a moje mieszkanie 3 pokojowe jest tyle warte że mogłabym za to kupić piętrowy dom na wsi wraz z działką i ogrodem .

Gość gość
My wiele lat mieszkaliśmy w miescie ale z mężem po emeryturze postanowiiśmy sprzedać nasze mieszkanie 70 metrów i przeprowadzić się na wieś. Dzieci odchwane kazde ma swoje mieszkanie. Długo ozgladalsmy się za ładną działką lub domkiem z działką. Dobrze przy takim zakupie skorzystać z rzeczoznawcy majątkowego my korzystaliśmt z taksatora

Gość gość
Ja wkrodce zamieszkam 20lat mieskałem nawsi było extra nawet to ze musiałem o 5tej wstawać i godz jechać do roboty potem 8lat wbloku masakra:-| haos haos i smrud i wredne ludzie teraz wnet wracam na stare śmieci. Juz odliczam to i wcale mnie nieprzerazaja dojazdy godzine cy tez wstawanie o 5tej. Łatwo niebędzie ale zato cisza i spokuj od haosu. Aa itak na marginesie ludzie zmiasta mieskajacy na wsi PAMIENTAJCIE TO WIES TO WY MACIE SIE DO SPOŁECZNOSCI I OBYCZAJOW PRZYZWYCZAIĆ ANIE WIEŚ DO WASZEGO SMIERDZACEGO ZADU strugania panka i mniemania osobie.