Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmsmdosclilianna

Mąż nie daje prezentow

Polecane posty

Gość gośćmsmdosclilianna

Zacznę od tego, ze oboje pracujemy, jednak ja zarabiam 1/20 tego co maz.Jednak mąż skąpi mi wszystkiego.Natomiast swojemu rodzieństwu, bratankom, siostrzeńcom,a nawet dziecku byłej dziewczyny kupuje drogie prezenty. Ja od dwóch lat nie dostaje.Kazda rozmowa kończy sie awantura.Pokazuje mu rzeczy, ktore mi sie podobają, on zawsze krytykuje, tylko po to ny mi tego nie dać. Twierdzi, ze nie ofiaruje mi czegoś w prezencie co jemu sie nie podoba, bo to on ma byc zadowolony. Prosze wiec o jego propozycje, ale twierdzi, ze mi sie napewno nie spodoba. Nie rozumiem tych manipulacji i mam dość.Jak Wy sądzicie?

Gość gość
Serio? Tez mu nic nie dawaj pranie gotowanie sprzatanie przytulanie tez odpada niech sam sobie robi ja bym go chyba rozniosla

Gość gośćmsmdosclilianna
Niestety serio.Do prania i sprzątania mamy pomoc domowa.Jednak od tego przytulania moge go odciąć. 2 dni temu chwalił sie jaka torebkę kupił teściowej.Zalosne.

Gość gość
Moze nie chce zebys na nim zerowala finansowo :)

Gość gość
a jesteś z nim dla prezentów? Skoro on zarabia dużo więcej niech utrzymuje dom a ty zarabiaj na to co chcesz sobie kupić

Gość gośćmsmdosclilianna
Nie jestem dla prezentów, No ale co prezent urodzinowy mam sobie sama ofiarować, bo mąż woli dawać prezenty mamusi ?

Gość gość
Ja tak robiłam przez jakiś czas że całą wypłatę przeznaczałam na siebie bo mąż zarabia na tyle że utrzymuje dom i ma na własne przyjemności. Po jakimś czasie zaczęło mu się to nie podobać i gdy teraz jesteśmy na zakupach pytał co mi się podoba i mi to kupuje.

Gość gość
U mnie problemem jest to iż on nie chce mi kupić tego co mi sie podoba, twierdząc ze jemu sie to niepodoba.

Gość gość
To kupuj sobie to sama. Przecież nie jesteś od niego zależna. Jemu się może nie podobać ale to jest dla ciebie. Jak dla mnie robisz problem tam gdzie go nie ma

Gość gość
Problem jest w tym, ze ja zarabiam niewiele i niemoge sobie pozwolić na takie prezenty jak on ofiaruje własnej matce.Uwazam ze to ja powinnam byc najważniejsza.

Gość gość
Zazdrosna o mamusie? :D

Gość gość
A to musisz z nią konkurować kto ma lepszą torebkę? Zarabiasz masz swoje pieniądze więc nie wkładaj ich w dom tylko w siebie. Jego stać na wszystko więc czemu masz się przejmować. Ja zarabiam również mniej niż mąż i nawet na kilka urodzin kupiłam sobie prezent sama korona mi z głowy nie spadła

Gość gość
matkę się ma jedną, a lasek można mieć bez liku. Żona/parnterka czy mąż/partner to NIE JEST rodzina. Dziś jest, jutro nie ma i nie ma co na nią/niego marnować pieniędzy. Mądry facet

Gość gość
Owszem bardzo fajnie i przyjemniej jest dostać prezent od żony/męża ale to że ich nie ma zwłaszcza jak dwie osoby pracują to nie jest powód do rozpaczy. Autorko a może ty po prostu jesteś zazdrosna o jego rodzinę?

Gość gość
Oczywiście sama sobie kupuje, ale to mi ma robić prezenty a nie dalszej rodzinie. To ja jestem jego rodzina.

Gość gość
A dlaczego "ma" tego ci przecież nie przysięgał. A matka to nie dalsza rodzina

Gość gośćzklasą
biedny pasożyt:(

Gość gość
najeżdżacie, że materialistka, ale faktycznie dziwne jest, że jest tak pomijana, że nawet obce dziecko stoi wyzej od niej. Kochacie się? Może waszego małżeństwa po prostu już nie ma?

Gość gośćmsmdosclilianna
Ja jestem pasożyt?bratankowie to tez bliska rodzina? Dzieciak byłej dziewczyny tez?Nie niezyjemy dobrze, właśnie przez to ze ostałem zepchnięta na ostatnia pozycje.Ostatnio zaszedł mi tak za skore, ponieważ zignorował moje urodziny, ja przeniosłam sie do osobnej sypialni i śpię z psami.

Gość gość
Walnięty ten twój stary

Gość gość
Ciec

Gość gość
Masz racje,ja bym tez z takim nie spala i nawet nie chciala bym zeby mnie dotykal:(

Gość gość
To śpij sobie z kundlami i luzik. Stary cię w końcu wykopie za drzwi i co zrobisz z tą swoją marną pensyjką? Pieski pod pachę i do mamusi?

Gość gość
Dom jest na mnie wiec nie wykopie, maz podarowal mi w prezencie jeszcze w czasie narzeczenstwa

Gość gość
idiota

Gość gość
Podobno nic ci nie daje :)

Gość gość
Tak juz to widzę autorka zarabia 2000 mąż 40 000, dał jej dom na własność przed ślubem, a teraz swojej mamie kupuje torebki Prady a nie jej. Slabe prawo.

Gość gość
glupie prowo:( podarowal dom,zatrudnia pomoc domowa do sprzatania,prania, i nie daje prezentow :D