Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poleccie fotelik samochodowy!

Polecane posty

Gość gość

Mam fotelik BeSafe Izi Go 0-13. Kupilam taki, bo niby super-hiper jezeli chodzi o bezpieczenstwo. Niestety jest on tak fatalnie wyprofilowany, ze dziecko sie doslownie zapada. Do tego jest bardzo waski, dziecko nie moze ruszac raczkami, ramiona i barki sa praktycznie zablokowane. Corka wazy 7 kg, a fotelik wyglada jak za maly, o ubraniu cieplej kurtki nie ma co marzyc. Prosze poleccie mi fotelik 0-36 lub inny wagowo, zebym mogla wozic dziecko (w tej chwili prawie 5 miesiecy, ale jeszcze sama nie siedzi). Nie chce popelnic tego samego bledu - fotelik musi byc w miare szeroki i plaski, zeby mi dziecko nie wylo w nim i zebym mogla ubrac ja nawet zimowo a i tak zeby sie zmiescila bez problemu. Zapinany na zwykle pasy bezpieczenstwa, bez podstawki/isofixa itp. Cena w miare niska.

Gość gość
W tej chwili pozostają Ci 3 opcje: - kupić jakiś fotelik 0-18kg montowany tyłem do kierunku jazdy. Kilka firm robi takie foteliki -jakoś przeczekać jeszcze trochę, aż dziecko osiągnie 9kg (pytanie, jak długo będziesz czekała) i kupić fotelik 9-25kg montowany tyłem lub przodem do kierunku jazdy (np. Axkid Kidzone, Besafe też ma takie modele) -kupić używany, ale najlepiej od kogoś znajomego, w każdym razie, żeby był sprawdzony i pewny, jakiś inny fotelik 0-13. Ja miałam dla starszego syna Maxi Cosi Cabriofix i to jest na prawdę super fotelik. Synek urodził się w styczniu, jeździł w nim do lipca następnego roku (czyli miał ok 18 miesięcy). Jeździłby w nim jeszcze (mieścił się w niego nawet po skończeniu 2 lat), ale jednak było lato i trochę się w nim pocił. Kupiliśmy mu więc fotelik 9-25 kg montowany tyłem lub przodem do kierunku jady. Dziecko ma 3 lata, jeździ tyłem. Miał to być dla niego fotelik na długie lata, tak do 6-7 roku życia, ale urodziło nam się drugie dziecko, które teraz ma 10 miesięcy. Gdy wyrośnie z 0-13 (myślę, że zmienimy fotelik, gdzieś we wrześniu, październiku), to przesadzimy go to tego montowanego tyłem do kierunku jazdy, a starszemu kupimy inny fotelik, który będzie montowany przodem. W każdym razie nie wkładaj tak małego dziecka (czy nawet 8-10 miesięcznego) do fotelika montowanego przodem. A ten Besafe na prawdę jest taki zły? Jak się dziecko zapada? Sam fotelik nie pasuje, czy może źle "leży" na siedzeniu samochodu? Fotelika 0-36 czy nawet 9-36 nie polecę żadnego.. Za duży przedział wagowy. Nie jest to polecane.

Gość gość
Dziekuje za wypowiedz. Fotelik zapina sie w samochodzie bez zarzutu, ba, jest bardzo prosty w obsludze. Niestety dziecko lezy w nim jak w takiej rynience - nie ma praktycznie mozliwosci ruszania ramionami, przechylania glowy z boku na bok itp. Dlatego szukam opcji zdecydowanie bardziej przyjaznej dziecku. A jak sprawuja sie foteliki maxi cosi wieksze niz 0-13? Czy ktos ma doswiadczenie?

Gość gość
Wszystkie foteliki Maxi Cosi mają dożywotnią gwarancję i już to samo w sobie przekonuje mnie do nich. Co do kategorii wagowej powyżej 13 kg się nie wypowiem, bo mam od nich tylko fotelik kołyskę i sprawuje się bez zarzutu.

Gość gość
My mielismt Britax First Class plus i sprawdzal sie super (to grupa 0/1 od urodzenia do ok 18 kg) Szczerze polecam, jest wygodny, przewiewny u corka bardzo lubiala w nim jezdzic. Teraz mamy Reccaro Monza Nova i tez jest super :) ale to juz fotleik grupa 2-3 czyli od 15 kg.