Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bol pecherza miesiac po cc

Polecane posty

Gość gość

Bardzo boli mnie cewka moczowa. Taki bol jakbym cos tam miala tak jak cewnik. Czy to moze byc zapalenie? Karmie piersia czy sa jakies sposoby na zwalczenie? :( czy ktoras z was tak miala?

Gość gość
Mnie bolał jakoś do dwóch tyg po cc, teraz też jestem miesiąc po i nic nie boli. Może tantum rosa spróbuj

Gość gość
Jeśli dodatkowo czujesz często parcie na mocz mimo,\że masz niemal pusty pęcherz, to prawie na pewno zapalenie pęcherza. Cewnik, który zakładają podczas cc jest sterylny, ale może dojść do jakiegoś obtarcia błony śluzowej i np. podczas podcierania po toalecie można się zakazić. Najsilniejszym lekiem bez recepty jest furagina, ale podczas karmienia piersią jest przeciwwskazana. Bezpieczniejszy będzie np. ziołowy Urosept, ale na ulotce przeczytasz, że nie robiono badań na jego bezpieczeństwo, więc nie jest zalecany. Możesz też pić sok z żurawiny 100% bez cukru. Można go nieco rozcieńczyć wodą, bo kwaśny jak pieron. I przede wszystkim jak najwięcej pić, żeby często oddawać mocz i wypłukiwać w ten sposób bakterie z pęcherza. To całkowicie bezpieczny dla dziecka sposób. Jeśli jednak potrzeba coś mocniejszego, powinnaś iść do lekarza, żeby przepisał Ci bezpieczny podczas laktacji lek na receptę. Może być konieczny antybiotyk.

Gość gość
Miałam zapalenie pęcherza 2msc po cc i lekarz kazał brać urosept 3 razy po 2 tabl. Też karmiłam piersią