Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 19 lat. Błagam o jakąkolwiek radę i uspokojenie, bo nie wiem kompletnie co mam o tym myśleć. Mój ostatni cykl miał długość 34 dni. Zakończył się 6 lutego i wtedy właśnie dostałam okresu, co jest w sumie oczywiste. Dziś jest 11 marca a okresu nadal nie mam. Moja średnia długość cykli wynosi ok 32/33 dni. Nie jestem pewna kiedy dokładnie wystąpiła owulacja. W lutym nie uprawiałam seksu. Od 1 do 5 marca byłam na wycieczce w górach. 6 marca uprawiałam seks bez zabezpieczenia do końca, gdyż stwierdziłam, że za chwilę będę miała miesiączkę więc nie ma szans na zapłodnienie. To był mój 30 dzień cyklu. Co jest bardzo ważne, od ok. 29 lutego mam bolesne i tkliwe piersi, co raczej powinno wskazywać na fazę lutealną i podwyższenie poziomu progesteronu. Ból piersi utrzymuje się do dziś, mam również bóle, podobne do skurczów miesiączkowych. Dodatkowo mam dziwny wodnisty, lepki przezroczysty ale nierozciągliwy śluz. Nie wiem co mam o tym myśleć. Proszę o pomoc. Czy owulacja mogła aż tak się przesunąć, żeby wystąpić w 30 dniu cyklu ? Dodam, że z natury jestem osobą, która bardzo wszystko przeżywa, więc stres również mógł mieć wpływ. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
czemu nie zrobisz testu?

Gość gość
Zawsze jest jakies prawdopodobienstwo,ze mozesz zajsc w ciaze. Wiem co czujesz,bylam w podonej sytuacji i wieku. Wiem,ze to nie ten czas i wiem jak sie boisz. Na szczescie ten strach nie jest taki duzy jak Ci sie wydaje. Nawet jakbys zaszla w ciaze to sobie poradzisz i bedziesz szczesliwa. A teraz spokojnie czekaj na okres. Jak go noe dostaniesz idz do ginekologa. Bedzie dobrze.

Gość gość
nie zrobie testu bo jest za wcześnie... to w sumie dziwne zeby odczuwać objawy 5 dni po stosunku bo tyle minęło... a piersi bolą mnie od ok. półtora tyg.

Gość gość
moze masz pms i dlatego bola

Gość gość
być może :( nie wiem co mam o tym myśleć. boję się , że owulacja mi się przesunęła jakimś cudem do 30 dc... :((

Gość gość
Nie przesunela się aż tyle! Czekaj na okres