Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego tak trudno jest żyć w społeczeństwie?

Polecane posty

Gość gość

sąsiedzi cie obgadują, w autobusach wyśmiewają za wygląd, pracę dostaną najbardziej pewni siebie (a skąd tą pewność siebie brać? niektórzy mają ją bezpodstawnie) musisz płacić podatki za to, że zarabiasz, ludzie w okół są smutni albo wredni, cieszą się z czyjegoś nieszczęścia, rzadko kto ma wsparcie w rodzinie, liczy się czy zarabiasz (nawet rodzina będzie cie traktować gorzej jak ci się powinie noga). najbardziej mnie chyba boli to jacy są ludzie, byłam wysmiewana wiele lat za różne rzeczy i teraz doszło do tego, że najszczęśliwsza jestem siedząc w domu, czytając, ucząc się i marząc o normalnym świecie

Gość gość
jak wam sie udaje codziennie "wychodzić do ludzi" fuj, nienawidze tego określenia, bo po co wychodzić do zawistnych ludzi, którzy tylko psują humor, raz nawet bibliotekarka mnie wyśmiała za twarz, widziałam ten szyderczy uśmiech, nawet w bibilotece nie mogę się poczuć normalnie :( :(

Gość gość
Dlaczego uogolniasz?! W jakim środowisku żyjesz?

Gość gość
dlatego,że ludzi nie lubią innych od siebie i mogą być w miarę zadowoleni z życia jedynie w relacjach z podobnymi sobie,jak różnice przekroczą pewne granice to z życia robi się koszmar,a skąd myślisz tyle rozwodów,nieszczęśliwych małżeństw i rodzin

Gość gość
większość ludzi taka jest, przeciez wiem, że jakieś2% jest normalnych, ale niestety to nie sprawia, że codzienne zycie jest fajne, za mało jest miłych, normalnych ludzi w tym zalewie szyderstwa i okrucieństwa (psychicznego)

Gość gość
bo to wina sorosa i rockefelerów ze taki jest dzisiaj swiat, tylko kasa kasa kasa, konsumpcja, sex inne wartosci wyznaje te 2% tych 2% gdzie ich szukac? pozamykali sie po domach bo juz nie moga na to patrzec a reszta tałatajstwa sie r000cha i mieli kase w swoich odbytach pozniej dostana hemoroidy i hoooy im w dupe - oni to lubią :D

Gość gość
ostatnio byłam na pogrzebie w rodzinie, dawno tam mnie nie było, jakieś parę lat i wiecie o co pytali? gdzie pracuję i czy da sie na tym zarobić? dla mnie to było żenujące...

Gość gość
dziś no właśnie, ludzie sie ciągle porównują zamiast widzieć w sobie i w innych człowieka. jak zauważą, że ktoś wypada od nich "gorzej" czy to z powodu wyglądu czy kasy to daja sobie prawo by tę osobą traktować gorzej, z brakiem szacunku.

Gość gość
No widzisz a ja dostrzegam że wiekszość jest w porzadku.Może dlatego że sama jestem w porządku a przynajmniej staram się być.... Może dobrzy przyciągają dobrych? Coś w tym jest. W jakim środowisku żyjesz bo to ważne info.

Gość gość
rada jest jedna - musisz sobie poradzic bez tych ludzi, oni i tak juz maja hemoroidy o d mielenia kasy w o***tach i są jakby straceni poprzez swoją chciwość juz moze maja raka albo cuś innego i niedlugo kite odwala i tyle im z tej kasy przyjdzie. A Ty dziewczyno, rób swoje, zyj po swojemu, nie cofaj sie, tylko rozwijaj sie i nie patrz sie na nich bo to śmieci

Gość gość
No jak jestes zgredem ktoremu przeszkadza, ze sa ludzie "bezpodstawnie" pewnie siebie to czarno to widze

Gość gość
Trudno się żyje tym co odstają normalnością od reszty :-)

Gość gość
zaraz nie wytrzymam.... ja właśnie jestem cicha, miła, staram się nei rzucać w oczy, jak ty mozesz sugerować, że "zasługuję" na złe traktowanie? !!! ;/ ;/ taka właśnie jesteś "dobra" ;/ ludzie pewnie wyczuwają, że nie będę się "bronić" bo jestem delikatna i wrażliwa a do tego niezbyt ładna z twarzy ;/ niestety znam ludzi od takiej strony z jakiej ktoś wyglądający normalnie i pewny siebie nigdy nie pozna :( :(

Gość gość
a tak w ogóle to nie miał być wątek o mnie, tylko żeby inni ludzie też pisali co myślą o "życiu w społeczeństwie" czy mają jakieś z tym problemy i przykrości

Gość gość
dziś A mozesz to po polsku napisać?

Gość gość
gość dziś Trudno się żyje tym co odstają normalnością od reszty X Raczej powinno być : "Trudno się żyje tym co odstają normalnością od SMIECI, odpadu ludzkiego"

Gość gość
No dobrze, to mowiac ogolnie. Ludzi marudnych ktorzy w kazdym pytaniu doszukuja sie ataku, ktorym przeszkadzaja inni za damo to, ze sa i sa szczesliwi nikt nie lubi.

Gość gość
gość dziś No wybacz, ale sugerowanie, że przyciągam złych bo sama jestem zła jest wielką wredotą. to tak jakby winic ofiary gwałtu bo miały kolorową sukienkę. Bardzo sie zagalopowałaś z tym, że jesteś osobą "w porządku". Proszę już się tu nie udzielać, liczę na wypowiedzi innych. I jak już wspomniałam, nie chcę by to był wątek tylko o mnie. Chcę poczytać przemyślenia innych ludzi na temat swoich doświadczeń.

Gość gość
Do 10:00 Niestety świat jest tak skonstruowany że ponad 90% ludzi to śmieci a reszta to normalni ludzie :-) Gdyby świat był normalny nie byłoby tego syfu,wojen itd.

Gość gość
i nigdzie nie napisałam, że nie lubię szczęśliwych! co to za bzdura ;/

Gość gość
Chcesz poczytac doswiadczenia innych toksycznych osob ktore widza siebie jako tych cierpiacych, a tak naprawde sami sa problemem.

Gość gość
Juz w pierwszym poscie marudzisz, ze ludzie maja bezpodstawnie wysoka samoocene. Tak jakby to bylo cos zlego, ze ktos sam siebie lubi i jest z siebie dumny.

Gość gość
dziś co za bezczelny troll ;/ kopanie leżącego to taka fajna rozrywka, nie? nie znasz mnie, jesteś nawet bardziej perfidna niż ktoś kto śmeije sie z wyglądu, bo piszesz bzdury bezpodstawnie tylko po to by zepsuć komuś dzień, skąd sie biora takie jednostki? najlepsze dowody mam we własnym watku, ludzie to szuje (przepraszam wszystkich normlanych z tego wątku).

Gość gość
Autorko tematu, caly czas probuje ci wytłumaczyc ze ludzi nie zmienisz, mozesz tylko olac ten odpad ludzki i robić swoje, nie poddawac sie, nie budowac swojej opinii o sobie na podstawie tychże śmieci i to jest jedyne lekarstwo. Jezeli chcesz miec przyjaciół - kumam to- ale wiedz ze prawdziwi przyjaciele i osoby godne- to ich tak łatwo sie nie znajduje. Musisz byc silna i cierpliwa

Gość gość
Nikt cie nie kopie...boze, co za paranoiczka. Zwracam ci uwage, ze duzym problemem moze byc twoje negatywne podejscie do ludzi i to, ze wszedzie widzisz atak. Ty to tylko potwierdzasz

Gość gość
Jeszcze raz napisze co napisałam poprzednio.Ludzie mili,wspólczujacy,dobrzy, -takowych przyciągaja do siebie. Tak jest.Jeśli tego nie rozumiesz to trudno.Może za krótko żyjesz na tym świecie.Ja długo i wiem że uśmiech przyciaga uśmiech a dobre słowo — dobre słowo. Złych,skwaszonych,malkontentów omijam z daleka bo to nie moja bajka.Ty tez tak możesz. Nie odpowiedziałas w jakim środowisku żyjesz? /nie każdy post jest mój/

Gość gość
oczywiście, że ludzie mogą mieć bezpodstawnei wysoką samoocenę, po prostu byli tego nauczeni w dzieciństwie i wcale to nie oznacza, że mają jakieś wyjątkowe cechy, a ludzie z rzeczywiście dużymi zaletami często mają wielkie problemy z poczuciem własnej wartości bo są po prostu skromni (nie mówię tu o sobie, to jest taki trend ogólny).

Gość gość
No dobrze, a czyj to jest problem? Kazdy powinien znac swoja wartosc i jak komus przeszkadza cudza dobra samoocena bo w jego oczach nie powinien takiej miec to jest podlym czlowiekiem

Gość gość
Moje posty to 9.54 i 10.12

Gość gość
piszę o tym, bo sie przyczepiłaś tego jednego słowa "bezpodstawnie" i zaczęłaś mi pisac bzdury, że nie lubię szczęśliwych ;. to CI TŁUMACZĘ