Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Idź mi zarób 4000zł to ja ci dam pensji 1500 ok? Czemu Polacy są tacy głupi?

Polecane posty

Gość gość

W tym kraju, kapitalistycznym kraju! nie da się inaczej dorobić niż mając własny interes, ja rozumiem popracować rok dwa nawet 5 lat a w między czasie odkładać kase na swój biznes (najlepiej na te pare lat wyjechać zarobić za granicę) ale nie rozumiem jak można całe życie być robolem i pracować na kogoś? Harujesz zapieprzasz w ciągu miesiąca "zarabiasz" niewolniku dla swojego Pana 4, 5 czy 6000zł a on z tego ci kopsnie 2000brutto, a dla niego jest czwóreczka i praktycznie za nic, tylko za to że potrafi kontrolować to polskie bydło, bo tylko do tego się nadajecie śmiecie żeby wam grosze płacić i wyzyskiwać was aż padniecie hehe :D albo te wszystkie inne prace zlecone akwizycyjne akordowe czy prowizyjne to jest wszystko tak zrobione że taki cieć robol musi dla swojego Pana wyrobić kilka czy nawet kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie żeby jego Pan mógł mu łaskawie rzucić jakieś ochłapy za tą robote :D Mam kumpla co zapieprza jako agent PZU i wciska ludziom ubezpieczenia itp, on musi w ciągu miesiąca nawciskać ludziom ubezpieczeń za 8-9tys zł (tyle zarobi jego Pan) żeby on sam mógł z tego mieć 1500-2000zł :D To jest kraj debili i nieudaczników i wy zawsze byliście dojeni i będziecie :D 70% narodu to jest bezmyślna masa plastyczna którą można odpowiednio lepić i ukształcać, podatni na manipulacje na propagande, zresztą wyniki wyborów w tym kraju pokazują jacy idioci w tym państwie mieszkają :D na szczęście jest też w Polsce rasa Panów który nad takim bydłem potrafi zapanować hehe pozdrawia wasz Polski Pan - pracodawca :classic_cool:

Gość gość
OFERTA PRACY: wymagana operatywność, obrotność, zaradność i przede wszystkim efektywność Pracownik na tym stanowisku musi wykazać się kreatywnością w kombinowaniu jak zarobić dla swojej firmy 4-6 tys złotych w ciągu miesiąca, czym więcej zarobisz tym wyższa twoja pensja Oferujemy pracę w stabilnym młodym prężnie rozwijającym się zespole i zarobkami na poziomie 1500-2000zł netto! Ilość pracowników których jestem w stanie zatrudnić? NIEOGRANICZONA :D:classic_cool:

Gość gość
Ale wiesz ze jak Ty dostajesz 1500 to pracodawca tak naprawde wydaje 3000? Wiec z 4tys zysku dla pracodawcy zostaje jest 1000. Najwyrazniej jednak nie masz madralo swojego biznesu skoro tego nie wiesz Przyjrzyj sie naszemu kochanemu panstwu, ktore kroi normalnych przedsiębiorców a daje fory oszustom. Przepraszam, to sie teraz mowi optymalizacja zyskow

Gość gość
Harujesz zapieprzasz w ciągu miesiąca "zarabiasz" niewolniku dla swojego Pana 4, 5 czy 6000zł a on z tego ci kopsnie 2000brutto, a dla niego jest czwóreczka i praktycznie za nic, xxx załóż firmę i zatrudnij pracowników - dowiesz się wtedy ile trzeba naprawdę wydać pieniędzy żeby pracownikowi "kopsnąć 2000 brutto"

Gość gość
nie kłam czubku bo aż taka różnica to nie jest, zatrudniając za minimalną 1850zł koszt pracodawcy to 2231zł z czego pracownik ma na ręke 1355zł, więc z 6000-2231 i tak jest prawie 4 koła, a tacy debile i tak będą zadowoleni że zarobili AŻ 1355zł :D:D

Gość gość
i właśnie mam swój interes więc wiem jak to wygląda, tak samo wujas od czasu jak tylko komuna padła doi to bydło aż miło popatrzeć :D ale jakby nie doił to by sie 300metrowej chałupy kilku mieszkań w Poznaniu i 4 samochodów (w tym Porshe Cayenne i Nissan Navara) nie dorobił :D widocznie te wasze interesiki to jakieś pseudobiznesiki jeśli nawet 2 koła dla robola nie możecie wyrobić haha :D

Gość gość
pochwal sie swoimi wynikami we własnej firmie skoro tu tyle idiotow, to taki geniusz jak Ty bez problemu powinien miec zysk rzedu kilkanaśtu tysiecy majac kilku pracownikow.

Gość gość
no i pewnie że mam :) kilkanaście? ja zatrudniam 28 ludzi, niech bym z jednego tysiaka tylko wydoił to sobie sam policz haha :D

Gość gość
Coz,widac kasa jednak szczescia Ci nie daje skoro musisz na babskim forum wyzywac ludzi. Wspolczuje

Gość gość
Tak, tylko zapominasz, że ten pracodawca ma trochę więcej kosztów. Biuro, media, ZUS 1100zł, podatek. A ten znajomy co tak dobrze sprzedaje ubezpieczenie to czego za takie grosze pracuje? Nie lepiej założyć własną działalność, wynająć biuro i sprzedawać te ubezpieczenia na własny rachunek?

Gość gość
Nie liczysz kosztów pracodawcy jakimi jest obarczony przez państwo.

Gość gość
Autorze,tu nie chodzi tylko o pieniądze.Mając swój interes musisz wszystkiego dopilnować,mieć wszystko pod kontrolą,użerać sie z pracownikami,biegać po urzędach,załatwiać itp.Ja wolę odbębnić 8 godz.i mieć święty spokój.Po pracy nic już mnie nie obchodzi.

Gość gość
W tym kraju, kapitalistycznym kraju! x W Polsce już nie ma kapitalizmu, wszystko jest ściśle regulowane przez państwo, taki korporacyjno socjalistyczny kołchoz.

Gość gość
Do 12:05 Dokładnie.Prowadzeniem interesu możesz ściągnąć na siebie wszelakie kłopoty.Pojęcie bycia ,,Panem" jest złudne.Ty chcesz wyzyskać pracowników a ciebie ktoś inny.

Gość gość
I tak wszyscy zdechniemy predzej czy pozniej wiec sie nie ciesz za bardzo. Zycie szybko leci a do grobu kaski nie zabierzesz

Gość gość
tylko biedaki traktują pieniądz jako cel życiowy, bogac****eniędzy używają jako narzędzie w robieniu interesów

Gość gość
dziś coś za coś wiadomo ze jest większa odpowiedzialność ale fizycznie to sie nie narobisz, jak ktoś ma łeb do interesu to prowadzenie tego i zarządzanie ludźmi nie jest dla takiego kogoś niczym trudnym, a po za tym te obowiązki i odpowiedzialność są przecież opłacalne bo robol odbębni swoje przez 8 godzin i idzie do domu i ma spokojną głowe ale ile zarobi? 2 tys na ręke? natomiast ten kto prowadzi biznes ma więcej obowiązków i odpowiedzialności ale za zdecydowanie większe pieniądze więc jak kto woli, można mieć 2tys za odpykanie monotonnej pracy a można mieć kilka czy kilkanaście razy więcej za zarządzanie takimi "odpykaczami"

Gość gość
Gosc 11:15. Jestem ksiegowa i strasznie sie usmialam z twojej glupoty. O zatrudnianiu ludzi i zusach nie masz bladego pojecia. Kapitalistyczny kraj - jeszcze lepsze:) jak bys nie wiedzial zyjemy w socjalistycznym kraju. A ten twoj wujek to moze zatrudnia ale takich papudrokow z patoli jak on sam pewnie a te jego 4 tysiace to szczyt ambicji i bogactwa hehe

Gość gość
Najlepsze jaja to odchodzą w firmach ochroniarskich. Zatrudniają do ochrony marketów, nawet obiektów wojskowych głuchych i ślepych dziadków na rentach i emeryturach bo nie trzeba płacić za takich ZUS :D

Gość Pocalujtamisiawdoope
Ja byłem tak wykorzystywany przez prawie dwa lata. Dostawalem 1300 zl a moi przełożeni od 3000-5000 w zależności od stażu pracy. Wykonywane czynności moje a ich niczym się nie roznily. Ba, wszystko robiłem lepiej od moich przelozonych, szybciej, wydajniej, k***a nawet ladniej (branza handlowa) i to nie dlatego że mi kazali ale jestem perfekcjonista lubie byc najlepszy po tym 1,5 roku na szczęście wygasala mi umowa probna i nie chcialem jej przedluzac jakie mieli miny zdziwione :D haha p********e cwaniaki. Chociaż lubialem ta prace to nie zaluje tego ze się wypialem na frajerow. Jeszcze im zycie umililem na koniec :D

Gość tylko minimum
Dlatego jako pracownik robi się zawsze tylko MINIMUM a nie napíerdala jak debil dla swojego pana. Chcesz napíerdalać to zakładaj własny interes a u kogoś robi się zawsze tylko minimum aby cie nie wyjébał, a jak za dużo wymaga to dać się zwolnić i na bezrobocie, a potem tak z następnym. Trzeba być debilem napíerdalać jak osioł dla kogoś innego.

Gość zysk cel z pracownika
Autorze, nie Polacy są głupi, tak jest na CAŁYM ŚWIECIE, tylko skala i poziom dojenia jest inny wszędzie. Każdy pracownik wszędzie musi wyrabiać zysk, bo to nie jest jakieś przedszkole, a jak przestaje wyrabiać zysk to jest zwalniany. Koniec.