Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usg 19 tc

Polecane posty

Gość gość

Witam! Chciałabym się zapytać jak często lekarz myli płeć dziecka w 19 tc? Czy zdarzyło wam się to kiedyś? Sprzęt dobry, lekarz tez. Bynajmniej takie ma opinie

Gość gość
Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej...

Gość gość
Gratuluje spostrzegawczości ;) każdy wie o co chodzi a takie "poprawki" możesz zachować dla siebie. Buźka

Gość gość
A co lekarz powiedział, że chłopiec a Ty jak 90 % mam z tego forum marzysz o córeczce i nie dopuszczasz do siebie innej opcji?

Gość gość
Nie, lekarz powiedział, ze dziewczynka:) płeć nie ma dla mnie znaczenia, ale chyba jak większość chciałabym wiedzieć po to aby wyprawkę kupić, wiem, wiem mogłabym kupic unisex. Ale czy w tych czasach przy dobrym sprzęcie zdarzają się pomyłki?

Gość gość
Pomyłki zawsze mogą się zdarzyć. Ja w pierwszej ciąży byłam na usg około 30 t.c i lekarz mówił ze dziewczynka. I tak oto na porodowce moja dziewczynka okazała się chłopcem. Także ciężko stwierdzić jak może być w twoim przypadku

Gość gość
Tym bardziej, ze maż ma w rodzinie prawie samych mężczyzn. I wszyscy byli pewni, ze chłopak. Dużo osób tez mówi, żebym się na dziewczynkę nie nastawiała

Gość gość
U mnie jest tak ze lekarz powiedział, ze gdyby nie był pewny to by nie powiedział płci. I dokładnie wskazywał wargi sromowe.

Gość gość
Z kolei znajoma moja cała ciążę miała mieć chłopca wg każdego usg. Wyprawka cała pod chłopca. W szpitalu na usg przed porodem mówią jej ze dziewczynka. I faktycznie, urodziła dziewczynkę. To ja gość z 13.12.

Gość gość
A znajoma miała robione usg na dobrym sprzęcie?

Gość gość
Gość z 13.11. Sorry za pomyłkę

Gość gość
Nie wiem na jakim bo chodziła do innego lekarza niż ja.

Gość gość
W moim przypadku lekarz widział podobno na 100% dziewczynkę. Wiec chyba nie ma mowy o chłopcu?

Gość gość
Naprawdę wiele zależy od sprzętu,dobrego oka lekarza i ułożenia dziecka. Ale życzę Ci byś urodziła dziecko takiej płci o jakiej marzysz.

Gość gość
Ważne żeby dziecko było zdrowe :) czy dziewczynka czy chłopiec bardzo będę kochać. Ale intuicja mi mówi, ze to będzie synek. A z drugiej strony lekarz wie na pewno lepiej:) dziękuje za odp.;)

Gość gość
Może na razie kompletuj sobie neutralna wyprawkę, a po kolejnym usg dokupisz rzeczy pod konkretna płeć

Gość gość
Żeby się koleżance utrwaliło powtórzę, że bynajmniej to nie to samo co przynajmniej i żeby nie używała słowa, którego znaczenia nie zna bo oczy krwawią i rzyg podchodzi.

Gość gość
"Słowa, którego znaczenia nie zna". Zna ;) wiem jaka jest różnica miedzy bynajmniej a przynajmniej, ale nie zwróciłam na to uwagi, bo nie sądziłam, ze na tym forum trzeba uważać nawet na najdrobniejsze błędy i ze ktoś taki się znajdzie co szpera po forach w "poszukiwaniu błędów".

Gość gość
A i koleżankami nie jesteśmy i na pewno nie będziemy :)

Gość gość
To prawda, nie będziemy, nie mam w zwyczaju kolegować się z troglodytami.

Moze sie pomylić to jet normalne wkoncu lekarz jest tylko człowiekiem nie robotem, a to ze posługuje sie maszyna o niczym nie świadczy. Fakt faktem na tym etapie ciąży pomyłki rzadko maja miejsce ale jednak maja. U mnie akurat sie sprawdziło w pierwszej ciąży ze bedzie dziewczynka i jest. Teraz na dwóch USG lekarze potwierdzili dziewczynkę. Zobaczymy w czerwcu czy mieli rację