Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 15 lat i w najbliższym czasie powinnam mieć zakładany stały aparat ortodontyczny. Mam jednak problem , ponieważ dwójki nachodzą mi na jedynki przez brak miejsca. Będąc u jednego ortodonty powiedział mi że należy usunąc górne czwórki , jednak mam wątpliwości , ponieważ boję się tak zwanego ,, wąskiego uśmiechu '' czy spłaszczonego profilu. Po za tym szkoda mi usuwać całkiem zdrowych zębów. Inny ortodonta polecił aparat GMD , który miałby przesunąć zęby do tyłu . Musiałabym nosić go przez ok. 10 miesięcy , przed złożeniem stałych aparatów . Aktualnie mam pomiędzy zębami gumeczki które mają za zadanie zrobić małe szpary na właśnie aparat GMD. Mam je 4 dzień i praktycznie nic nie mogę zjeść , ból jest na prawdę mocny , a myśląc że z aparatem GMD będzie jeszcze gorzej , naprawdę nie wiem które rozwiązanie jest gorsze... Poza tym ten aparat ma '' sztuczne podniebienie'' przez co jest duże prawdopodobieństwo że będę seplenić :( Proszę o pomoc !

Gość gość
Mnie również ortodonta zaproponował usunięcie czwórek, na szczęście poszłam do innego lekarza, bo również bałam się usuwać zdrowych zębów, a dodatkowo sporo naczytałam się właśnie o tym, że profil twarzy może się zmienić. Moja obecna ortodontka - lekarza oczywiście zmieniłam - zaproponowała mi leczenie bez usuwania czwórek, choć wiem, że nie w każdym przypadku jest to możliwe. Co to za aparat ten GMD? Ja noszę taki aparat Harmony - http://aparat-lingwalny.pl - bo nie chciałam, aby aparat był widoczny. Na początku zawsze trochę boli, ale szybko się przyzwyczaisz :)

Gość gość
Hejka Wam. W tym tygodniu będą miała zakładany aparat GMD i strasznie się go boję. Słyszałam, że robią się od niego jakieś rany w policzkach. Czy możecie się podzielić wiedzą na ten temat? Będzie mi może jakoś raźniej :-)

Gość gość
Ja też jestem przed założeniem aparatu, słyszałam o tych aparatach, że mogą się pojawić otarcia, ale to chyba normalne i nie wiem, czy to się da zminimalizować przy takim aparacie... A skąd jesteś i gdzie chodzisz do ortodonty? Ja planuję iść do Rock Your Smile, http://centrum-ortodontyczne.pl - bardzo dobre opinie o nich czytałam :)

Gość gość
Te wkładki http://centrum-ortodontyczne.pl/invisalign/ mnie zastanawiają, pewnie lekarz musi zadecydować, czy takie w ogóle się nadają do danej wady? Chciałabym coś takiego, żeby nie trzeba było nosić aparatu na stałe...

Gość gość
Dobrego ortodontę znajdziecie w tym gabinecie www.clearaligner.olsztyn.pl . Miałam bardzo poważną wadę zgryzu teraz mam ząbki jak z pod iły.

Gość gość
Potrzebujesz profesjonalnej pomocy ortodontycznej, na pewno musi dać się coś tym zrobić. Ja zakładałam aparat w http://ortodontix.pl/ i efekt jest naprawdę zadowalający.

Gość gość
Ja sobie chwalę bardzo leczenie w klinice Rock Your Smile, noszę aparat lingwalny, ta metoda leczenia naprawdę mi odpowiada, bo aparat jest zupełnie niewidoczny. Montowany jest na wewnętrznej stronie zębów, jak kogoś by interesowała ta kwestia, to polecam poczytać u źródła, na http://centrum-ortodontyczne.pl/leczenie-lingwalne/ :)

Gość gość
Bardzo dobry ortodonta pracuje w gabinecie stomatologicznym Dream-Med w Łodzi.

Gość BaśkaKaśkaAśka
Powiem tak. Ja miałam bardzo dlugo aparat i ostatnio zdjęłam go. U mnie widać kolosalną zmianę i to jest najlepsze. Ja do ortodonty chpodziłam do ProOrtodont w wawie bo zlaeżalo mi na najlepszych specjalistach w tej dziedzinie i tak się stało:)

Gość szczesliwaczterdziestka
Mnie podobnie jak tobie ortodonci powiedzieli, że muszę wyrwać zęba tylko że w moim przypadku była to trójka!!Byłam przerażona tym jak ja wtedy będę wyglądać ale na całe szczęście kuzynka z Wrocławia poleciła mi panią dr Iwonę Gnach-Olejniczak z Unident Union Dental Spa. Oczywiście zadnego usuwania zębów nie było . Aparat nosiłam 1.5 roku a od dwóch mogę w końcu normalnie się uśmiechać bez zakrywania buzi ręką;)

Gość SylwiaPająk
Też byłam pacjentką pani Iwony Gnach-Olejniczak i jestem bardzo zadowolona z leczenia ortodontycznego u niej!Bardzo kompetentna pani doktor ktora na prawdę wie co robi!Po zdjęciu aparatu od kilku tygodni już nie straszę ludzi swoimi zębami!

Gość gość
Jeśli chcesz skrygować swój zgryz to po prostu idź do dobrego, poleconego przez kogoś ortodonty, który pomoże ci podjąć decyzje i tym samym podpowie jakie w twoim przypadku jest najlepsze rozwiązanie. Ja chodziłam do pani doktor z gabinetu Ortoprotex Joanny Ślusiewicz, która przedstawiła mi harmonogram leczenia, dostępne typy aparatów, przedstawiła wady i zalety każdego z nich oraz półkę cenową. To było dla mnie bardzo profesjonalne.

Gość gość
ciężko to się prezentuje :/

Gość gość
Serdecznie zapraszam do NOVA Policealna Szkoła Medyczna w BYDGOSZCZY – Technik masażysta z fizjoterapią i rehabilitacją sportową ZA DARMO – dwa lata, Asystentka Stomatologiczna z ortodoncją ROK nauki za darmo.. i wiele, wiele innych  ! Zapraszam 790-400-178 lub facebook.pl/novacebydgoszcz

ja to jak się dowiedziałam ze muszę nosić aparat żeby moje zęby zaczęły jakoś wyglądać to zdecydowałam się na Cichonia w Krakowie bo jest najlepszy! i bardzo dobrze i dokładnie leczy zęby! super

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować