Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Ten tramwaj wyglądał najlepiej z wszystkich tramwajów

Polecane posty

Tak klasycznie i tramwajowo, przywodził na myśl dawne czasy, gdy mieszkałam jeszcze na śląsku to takie wciąż sie zdarzały http://o2.fbl.pl/w640/o3/201308/BD/157402025.jpg http://www.dawidfratczak.pl/galeria/tramw/pkt_katowice/102/113.jpg I trzeba zaznaczyć że to był nasz polski ojczysty tramwaj. Teraz jeżdżą w krakowie niemieckie tramwaje, troche do niego podobne http://www.mpk.krakow.pl/Data/Files/_public/mpk/tabor/nowy-katalog/tramwaje/e1-2.jpg ale to podróby i to nie to samo co nasz ojczysty konstal 102na :( wy pewnie nawet nie potraficie nawet rozróżnić naszego ojczystego polskiego tramwaju co tu jeździł od lat 60, od podróby sprowadzonej z niemiec 15 lat temu, bo była stara i niemcy chcieli sie jej pozbyć :(

Gość Król Olch
Ja mieszkam blisko Katowic :-D

Gość gość
W Szczecinie znajduje się muzeum techniki i komunikacji tam znajduje się sporo starych tramwajów

no i co, ale ja bym chciała, żeby one normalnie jeździły :) W Warszawie i Łodzi takie jeździły do 2012 roku, a w Wrocławiu do 2011, czyli równie dobrze teraz też by mogły :)

Gość gość
W łazience ktoś się zrzygał to chyba twoja dziewczyna Moc, energia, amfetamina!!! Półprzytomną na pralce twój ziomeczek zapina Moc, energia, amfetamina!!! W kuchni dwie małolatki ręka cycek ślina ślina Moc, energia, amfetamina!!! A w pokoju ktoś klęknął, z połykiem będzie finał Moc, energia, amfetamina!!! https://www.youtube.com/watch?v=btaHE8IInLY

Gość gość
Tramwaje konne też były kiedyś, ale one już nie pojadą. Widzieliśmy takie w Budapeszcie, film jakiś kręcili

Gość gość
żal Ci MizantropiaOdraza? bo był długi , czerwony i często stawał?

Gość gość
No to mój ulubiony często nim jezdzilem jako dzieciak, te brązowe skórzane siedzenia które parzy tylek bo byly nagrzane latem od słońca :P można było pojezdzic w kabinie drugiego wagonu przy otwartej szybie.. ;). Nie lubie tych nowych tramwaji po pierwsze beznadziejny uklad siedzen, po drugie wieczorem swiatlo odbija się w szybie i nie widac tego co jest i gdzie się jest. Jedyny plus to klimatyzacja.

Gość gość
Na Śląsku wciąż jeżdżą takie tramwaje, więc nic straconego, tylko wracaj sobie nimi pojeździć.

nie jeżdżą już takie, ostatnie konstale 102na na śląsku wycofano w 2008 roku. Nie jeżdżą już w żadnym polskim mieście, napisałam wyżej(15:57), kiedy wycofano ostatnie. Widocznie mylisz jakiś podobny niemiecki tramwaj z nim, tak jak napisałam w pierwszym poście :P

Tak na marginesie, to skąd w ludziach taka nieuleczalna chęć do wypowiadania się o rzeczach, o których nie mają pojęcia? :P Widzisz dobrze, że jestem w temacie i wiem kiedy w jakim miescie je wycofano bo czytałam o nich z nudów. A i tak musisz dorzucić swoje durne trzy grosze, nie posiadając żadnej wiedzy na ten temat :) Pewnie nawet ode mnie pierwszy raz usłyszałeś/łas jak ten model tramwaju się w ogóle nazywa.

Gość gość
A co, piszesz licencjat o tych tramwajach ? Można zapytać skąd i w jakim celu zgłębiasz wiedzę o historii tramwajów polskich

Gość gość
Chyba wiem. Z nudów, tak po prostu. Ludzie interesują się różnymi rzeczami, twój wybór czym się interesujesz:-P

Naturalna ciekawośc świata i łatwośc zapamiętywania nowych informacji, poszerzania wiedzy o świecie - słyszałeś/łaś kiedykolwiek o czyms takim? ja osobiście nie rozumiem ludzi, którzy nie potrafią czytać o czymś od tak po prostu, z ciekawości, i sie głupio pytają po co inni to robią, poszerzanie wiedzy zawsze musi mieć dla nich jakiś cel w stylu pracy licencjackiej. Kojarzy mi się to z tępotą, niską inteligencją, prostactwem :P

Gość gość
jesteś nudna, wracaj do piwnicy grubasie

Gość chamizłodziej
MizantropiaOdraza nie przejmuj się . wlącz muzę metalową i weż wibrator i wszelkie rozterki i wyrzuty sumienia Twego miną