Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze studia dzienne w wieku 23lat,waszym zdaniem za pozno?

Polecane posty

Gość gość

Czesc.. Chce rozpoczac moje pierwsze studia dzienne w pazdzierniku...problem w tym,ze w grudniu skoncze juz 23lata... takze konczac studia bede 28latka... omina mnie znizki studenckie i czuje tez,ze zmarnowalam 3 lata i moglabym miec juz licencjat... nie wiem czy potencjalny pracodawca bedzie mnie postrzegal na rowni z 24letnimi absolwentami.. a moze w tym wieku lepiej juz zaoczne? co sadzicie i mi radzicie?

Gość gość
powiem ci ze znam kobiete która po 30 zaczeła medycyne i ja skonczyla potem pracowala w zawodzie, tylko ze to bylo kilka dekad temu. wszystko sie da

Gość gość
Ludzie, no blagam!! Co wy macie z tym 'za pozno'??? Istnieje jakas ustawa ktora to okresla?? Nie rozumiem skad te mentalne ograniczenia sie wam wziely. Oswiec mnie autorko bo tego nie lapie.

Gość gość
a kto cie utrzyma przez ten czas

Gość gość
ja znalam takiego co w wieku 25 lat poszedl na farmacje... jak skonczy studia to bedzie mial 30, a jeszcze trzeba odbyć dwuletni staż w aptece... czarno to widzę. dodam też że ta osoba nie ma żadnych znajomosci w tej branzy no ale..

Gość gość
Tu nie chodzi o fakt,ze jestem za stara w zyciu ale za stara na pierwsze dzienne studia..wiadomo bede miala w wiekszosci 19latkow..zycie szybko biegnie.. pracowalam przez 2lata,mam oszczednosci,jakos bym podolala.Ewentualnie dodatkowa praca. Tylko,ze zmarnowalam 3lata swojego zycia..

Gość gość
Nie przejmuj się.Zacząłem studia w tym samym wieku.Wcale nie jest za późno.Ukonczyłem je mam pracę,i choć nie pracuję teraz w zawodzie wyuczonym to jestem szczęsliwy ,że je mam.Zdobyłem tytuł mgr inż...co przydalo mi się w podjęciu pracy ,którą teraz wykonuję.Powodzenia!!! Głowa do góry i dalej na przód!!!

Gość gość
Mój brat poszedł na zaoczne w wieku 29lat, wiec nigdy nie jest za późno na studia! I nie mów tak , ze zmarnowalas trzy lata swojego życia bo ich nie zmarnowalas po prostu życie inaczej się potoczyło..a to czy pracodawca będzie krzywo patrzył na to , ze ktos "późno"poszedł na studia to moim zdaniem powinien docenić!ze taka osoba chciała się jeszcze uczyć , a nie ze odpuscila sobie...takze smialo idź na te studia ;)

Gość gość
Lepiej iść na zaoczne, chyba że możesz połączyć pracę i studia dzienne, ale 23 lata to nie jest za późno. Znam parę osób, które powtarzały klasę w technikum, więc szły na studia w wieku 21 lat, to raptem 2 lata różnicy. Powodzenia :)

Gość Turkuć
Miałem okazje poznać 24 latka co poszedł na studia biologiczne. Równolegle robił informatykę.

zastanów się co dadzą Ci te studia i ile czasu Ci zajmą. Bo możesz jednocześnie studiować, pracować i zajmować się rodziną. Jeśli miałabyś przełożyć rodzinę na za 5 lat albo nawet rozpoczęcie pracy to trzeba się poważniej zastanowić czy się ułoży. Ja np. chciałabym mieć dziecko wcześniej i doczekać się wnuków ale jestem na studiach na 3 roku i już mi to nie pasuje że jeszcze ja wiem 3 lata do skończenia magisterki a studiuję normalnie i mam 23 lata noi dziecko chciałabym juz teraz ale co zrobic

Gość gość
abu abu z jakiej ty wsi pochodzisz? ma dziewczyna zostać z samą maturą, bo takie tradycyjne dziołchy jak ty twierdzą, że po 25 r.ż to już stara panna?:D

z jakiej wsi nie ważne Ja bym już chciała dziecko, prace, cieszyć się i z pracy i rodziny. Ale takie mamy warunki. Za granicą w niektórych miejscach jest inna edukacja i wszystko sie inaczej odbywa. Teraz studentów zasypuje się pracą zamiast dać sie im odpowiednio uczyć. Ale gdyby wszyscy mieli dobry dostęp do wszystkiego to była by katastrofa. Nie było by naiwnych i na czym zarobić

życie jest krótkie a wszystko mogło by się odbywać bez takich strat/ marnotrawienia. Nie wiem ile lat trwają studia zaoczne Jeśli skończy mając 28 i zacznie dopiero zakładać rodzinę czy normalne życie tzn. pasja w pracy, pasja w domu, pasja poza domem to jest prawie przed menopałzom. Nie wiem. Wy faceci macie inaczej

Gość
na studia nigdy nie jest za późno i sie słuchaj glupot bo warto poświecić na nie te 5 lat-zresztą to lepsze niż praca w której będziesz pewnie popychadłem tylko po liceum, nie mówiąc już o zarobkach-facet bez wykształcenia możne jeszcze w miarę zarabiać, ale kobieta już nie bardzo. :) Chyba nie chcesz tak do końca życia. I wcale nie jesteś za stara na dzienne studia-nikt nawet pewnie nie zauważy różnicy wieku. ;) Zaoczne odradzam-przynajmniej ja nie chcialabym takich studiów. Przeważnie na zaoczne idą osoby, które nie dostały sie na dzienne (np ledwo zdały mature) lub naprawdę musza pracować, całkowicie same sie utrzymać...skoro ty dostałabyś sie na dzienne to szkoda marnować takiej szansy. :)

Gość gość
Uwazam jednak ze abu abu ma racje... Kobiety inaczej sie starzeja...w wieku 28lat jest juz sie stara dooopa podczas gdy facet jest mlody..tak to juz jest...kobiety wygladaja tez w tym wieku starzej niz faceci..znam kobiete w wieku 31lat i mezczyzne i ona wyglada znaczenie starzej od niego.. uwazam ze autorka jednak przebimbala najlepsze lata mlodosci i stduia dzienne prawie do 30 nie maja sensu..

Gość
absolutnie sie nie zgadzam-to tylko 3 lata! jakie lata młodości?! Moja babcia skończyła studia około 30 i dobrze na tym wyszła. Czy masz 24 czy 27-tego naprawdę nie widać-duzo zależny od urody...Stara dupa w 28 lat? Bez przesady, możne i już nie najmłodsza-jednak w czym przeszkadza dzienne studiowanie? Bo za bardzo nie rozumiem. Lepiej pracować np fizycznie przez te 5 lat za pare groszy? I tak do 60 paru lat bez możliwości większego rozwoju? Mi zawsze mówili ze lepiej jednak sie uczyć jeśli jest taka możliwość. Doświadczenie można zdobyć w międzyczasie na którymś roku studiów i coś tam dorabiać...

Gość gość
ja zaczęłam studia w wieku 22 lat. wcześniej nawet matury nie zdałam. byłam nieukiem i imprezowiczką (wpadłam w złe towarzystwo, ale to inna historia). dzisiaj mam 38 lat i niezłą karierę zawodową. za miesiąc rozpoczynam roczny kontrakt w Kanadzie. tylko wybierz jakieś sensowne studia. ja skończyłam sgh.

moje koleżanki mają juz dzieci a ja będę szukać faceta w wieku 26 lat? Studiuję transport nie mam czasu na nic ani na imprezy a faceci pod nosem mi nie odpowiadają albo zajęci albo "nieodpowiedni" i całkiem nie chodzi o wygląd. O postawy, o zachowanie...

Gość gość
Ja zaczelam dzienne w wieku 25lat i wcale tego nie żałuję! Ludzie na roku i wykładowcy myśleli, ze w tym roku zdalam maturę bo tak młodo wyglądam ;) Później zaczęli mnie się pytać jakich kremów używam ;) takze naprawde idź na te studia!

Gość gość
Idź na studia i nawet nie słuchaj tych pierdół o starzeniu się w wieku 28 lat :D ŚMIESZNE!!! Życie jest jedno i szkoda je spędzić byle jak (czyli tak jak inni uważają że jest prawidłowo). Ja mam 27 lat i właśnie zaczęłam informatykę, co prawda zaocznie ale to dlatego że mam dość dobrą pracę. Powodzenia i trochę wiary w siebie :)

Gość gość
ta abu abu to chyba projekt, nie ma tak głupich studentek :D

Gość stop głupocie
Zadając takie pytanie pokazujesz że jesteś tłukiem. Nie widzę sensu w twoim studiowaniu. Lepiej zatrudnij się od razu na wsi w warzywniaku.

Gość gość
Chce studio prawo w biznesie;) Dziekuje za mile komentarze;)

Gość gość
za pozno na dzienne juz ocknij sie

Gość gość
moim zdaniem to za pozno..23latka nie wyglada jak 19 i nigdy nie bedzie

Gość gość
a medycyna w wieku 23 lat?

Gość gość
Ja mam 27 lat i od października chcę iść na dzienne magisterskie (mojego kierunku - filologii słowiańskiej - nie ma zaocznie), więc doskonale rozumiem autorkę.

Gość gość
Nie jest za późno, ale może lepiej pójść na zaoczne i do pracy? Bo w wieku 28 lat będzie Ci troche gorzej znaleźć pierwsza pracę ( tzn oczywiscie zalezy to tez od kierunku)

Gość gość
Nie chce studiowac zaocznie.Licencjat przynajmniej chce zrobic stacjonarnie.Studia zaoczne to nie to samo...zdecydowanie nie...