Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

PROKTOLOG

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

by艂 kto艣 u takiego lekarza, jak wygl膮da wizyta?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
prosz臋 napisa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jw...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zwyczajnie ,najpierw jest wywiad ,lekarz wypyta o objawy ,nastepnie zostaniesz poproszona o wej艣cie na jakby 艂贸偶ko i oparcie na 艂okciach .Ty艂ek trzeba wypi膮膰 .Lekarz poinformuje co b臋dzie robi艂 ,sprawdzi stan hemoroid贸w i og贸lnie przyjrzy si臋 okolicy o***tu poprzez badanie per rectum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
brrrrrrrrrrrrrrr... ju偶 si臋 boj臋 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wszystko zale偶y od lekarza, jak ma wyposa偶ony gabinet. Normalnie idziesz, m贸wisz jakie s膮 objawy, siadasz na fotelu, podobnym do ginekologicznego, ale bez wk艂adania n贸g. Zobacz sobie w guglach, jak wygl膮da. P贸藕niej go艣膰 ci臋 k艂adzie, opuszcza siedzisko i w贸wczas zdejmuje majtki tak, 偶e widzi tylko ty艂ek. Smaruje palec w r臋kawiczce 偶elem znieczulaj膮cym i bada ci臋 dotykowo. Je艣li zauwa偶y polipy, to wycina od razu i daje do badania histopatologicznego. Nie tylko nie boli, ale w艂a艣ciwie przez znieczulenie nie czujesz tego badania. No chyba, 偶e trafisz na lekarza na dorobku, kt贸ry nie dorobi艂 si臋 fotela, oszcz臋dza na 偶elu znieczulaj膮cym, ale o takich nie m贸wi臋. Naprawd臋 nie ma si臋 czego ba膰. Czasem mo偶e ci zaleci膰 badanie jelita - kolonoskopi臋. Wtedy wybierz takie miejsce, gdzie robi膮 to pod ca艂kowitym znieczuleniem, bo wprowadzanie sondy mo偶e bole膰, mog膮 ci臋 obudzi膰 na wysuwanie, to sobie jelito obejrzysz, jak dobra firma robi badanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja my艣la艂am i艣膰 na NFZ, prywatnie to drogo a na jednej wizycie si臋 nie sko艅czy... tak my艣l臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie ma si臋 czego obawia膰, to normalna wizyta u lekarza, ja chodzi艂am do proktologa w http://www.euro-klinika.pl/ by艂a normalna atmosfera, profesjonalne podej艣cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gunis
Tak jak kto艣 wy偶ej pisze, proktologa nie trzeba si臋 obawia膰. Ja my艣l臋, 偶e taki doktor bardzo dobrze wie, jak zestresowany jest pacjent i dlatego staraj膮 si臋, aby wizyty u nich nie wi膮za艂y si臋 ze strachem :) Na przyk艂ad ja chodz臋 do Proctomed w Lubinie i nie mam 偶adnych z艂ych wspomnie艅, je艣li chodzi o wizyt臋 u proktologa.

Udost臋pnij ten post

To troszk臋 podobna kategoria jak ginekolog - je艣li lekarz wzbudza zaufanie i ma podej艣cie do pacjenta, samo badanie nie b臋dzie k艂opotliwe. W Warszawie polecam serdecznie doktor Wi膮czek, chodz臋 do niej na wizyty do Ober Clinic. Nie tylko 艣wietny lekarz ale i sympatyczna i empatyczna kobieta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pani doktor nie ma pacjentow, ze sie reklamuje po pracy na forach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiem czy du偶o Ci to pomoze ale mog臋 Ci臋 zapewni膰, ze nie ma czego. Wiadomo, ze jest to wstydliwe badanie ale pomysl sobie,偶臋 idziesz do lekarza, do osoby dla kt贸rej takie badania to codzienno艣膰 oraz nie spojrzy si臋 na Ciebie inaczej ni偶 na pacjenta. Na stronie opisane jest jak wyglada badanie oraz z jakimi problemami wybra膰 si臋 do proktologa: https://prima-med.info/co-leczy-proktolog/ Powiem Ci, ze zdecydowanie lepiej jest si臋 wybra膰 ni偶 m臋czy膰 si臋 niepotrzebnie bo si臋 po prostu wstydzisz.....

Udost臋pnij ten post