Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do osob majacych dzialalnosc gospodarcza

Polecane posty

Gość gość

czy płacicie wiekszy podatek od mieszkania, które teoretycznie jest siedziba 'firmy'?

Gość gość
Nie

Gość gość
bo ja nie jestem wlascicielka mieszkania tylko moja babcia, która wyrazila zgode na uzyczenie tego mieszkania na prowadzenie dzialalnosci gospodarczej. czy nie bedzie miala z tego powodu obciazen finansowych? dodam, ze miejsce wyonywania uslug bedzie to zupelnie inne miasto w którym mieszkam, lecz nie e=jestem tu zameldowana

Gość gość
Miejsce na działalność gospodarczą jest wyżej opodatkowane od mieszkania. Wyjaśnij o co chodzi, czy w mieszkaniu babci będzie wykonywana dg, czy nie?

Gość gość
nie, tam nie bedzie tam wykonywana działalnosc. w urzedzie skarbowym powiedziano mi, ze jako siedziba firmy musi byc wpisany adres miejsca zameldowania. no i potrzebna jest jakas zgoda babci, ze wyraza zgodę na to by ten adres widniał jako siedziba dg

Gość gość
nie bedzie zadnego biura, gabinetu itp. po prostu firma musi posiadac jakis adres i wyszło na to ze musze podac taki w którym jestem zameldowana. Działalnosc bedzie prowadzona w innym miescie. własciwie w całym kraju, gdyz zlecenia moga byc z roznych miast.

Gość gość
Mam identycznie. Nie przejmuj się,-nie ma wyższego podatku :)

Gość gość
dzięki za odpowiedz :)

Gość gość
Kiedy prowadzi się własną firmę dobrze wiedzieć gdzie można pobrać wszystkie potrzebne druki i to za darmo www.procedurawfirmie.pl