Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy... ALLEGRO pomyła

Polecane posty

Gość gość

wystawiłam przedmiot na allegro (warty ok 8tys) bez ceny minimalnej na licytację. zawsze ustalam 14 dni, teraz nie wiem czemu wskoczyło mi 7dni... nie upilnowałam i ktos wygrał przedmiot za niecałe 300zł. Czy jestem w stanie coś zrobić? nie chce nikogo oszukać, ale to naprawdę był błąd!! Jakie mogą grozić mi konsekwencje za nie dostarczenie przemiotu do kupującego?? HELP.

Gość gość
nic ci nie grozi oddaj kase i po sprawie albo powiedz ze pies zjadl :) omyłkowo do kogoś innego wysłałaś itd :)

Przez 7 dni swojej pomyłki nie zauważyłaś? Wybacz, ale jesteś stratna o ok 7700 zł. :) ps. 7 dni to mało? W kolejnym tygodniu zaczęliby się o ten przedmiot zabijać?

Gość gość
Zapytaj na jakimś forum prawnym.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Nie napisałam, że zorientowałam się po tygodniu... Zazwyczaj wystawiam aukcję na 14 dni i dopiero ok dnia 10 sprawdzam czy jest zainteresowanie. Zdziwiłam się, jak po 7 dniach na mejla przyszła informacja o zakończonej aukcji i kupującym... Niestety nie siedzę w domu przed komputerem 24h na dobę... Mam sporą 'historię' na allegro a pierwszy raz mi się tak zdarzyło, więc proszę nie obrażać tylko zrozumieć.

Gość gość
Wiem, że jeżeli jest ktoś uparty to sprawa może trafić do sądu... co wtedy??

Gość przerost tresci nad forma
jak trafi do sądu to przegrasz ale na 90% komuś się nie bedzie chcialo i tylko postraszy. szkoda było 10zł na cenę minimalną czy ile to kosztuje to takie są tego konsekwencje, można było wybrąc kup teraz ale myslalas pewnie ze moze ktos da wiecej niz wystawisz w kup teraz. to czy aukcja jest na 14 dni czy na 7 nie ma duzego znaczenia zwyczjnie byl tylko jeden kupujacy i kupil za 300zl. na ;licytacje malo kto zaglada bo domysle sortowanie ich nie obejmuje i ponad 90% ludzi aukcji w licytacji nigdy nie zobaczy bo nawet nie wiedza jak sie to sortowanie przelacza aby te z licytacja byly widoczne nie wspomne o tych co maja urzadzenia mobilne bo tam to dopiero trzeba sie naklikac aby to zmienic. pozostaje czekac i wydac przedmiot po wyroku sadu dojda koszty procesu ktore nie sa duze biorac pod uwage wartosc przedmiotu.

Gość gość
Nie rozumiem tego, 7, a 14 dni. Jeśli nie znaleźli się chętni na jakiś przedmiot w dobrej cenie w 7 dni to mieli się znaleźć w 14? Jeśli uważasz, że to coś jest warte 8 tysięcy to twoim błędem nie jest czas licytacji, a brak ustawienia ceny minimalnej. Wygrywający jak pójdzie do sądu to na 99% ma wygraną w kieszeni i będziesz musiała mu wydać przedmiot za wylicytowaną kwotę i jeszcze koszty sądowe zapłacić.