Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Swędząca wysypka :(

Polecane posty

Gość gość

Witam kobietki jestem w 7. miesiącu ciązy i dostałam wysypki na brzuchu, strasznie swędzi, może któraś z was miała podobny problem? Ja na razie nie bylam z tym u lekarza, a w aptece polecono mi dermobaze do smarowania, czytałam też że to normalne w ciąży i nie ma się czym przejmować, proszę pomóżcie, a może lepiej wybrać się z tym do lekarza?

Gość gość
Oczywiście, że najlepiej będzie udać się do lekarza. Jedne wysypki to normalne, ale są też wysypki, które mają poważniejsze podłoże. Nie ocenimy tego przez internet.

Gość gość
Ja miałam takie swędzenie, że płakałam po nocach tak okropnie swędział brzuch(czerwone małe kropeczki). Poszłam do dermatologa ten zaczął mnie leczyc na świerzb, dostałam reakcji uczuleniowej i było jeszcze gorzej. To była nie trafiona diagnoza. Byłam u 4 lekarzy i nikt mi nie pomógł, samo przeszło po 6 tyg. Wycierpiałam się strasznie, a to była jakaś dermatoza ciążowa. Mój synek ma teraz skaze białkową. Jak karmiłam musiałam być na diecie bezmlecznej i bez jajecznej. Najlepiej odstaw nabiał na min 2 tyg, i pij wapno, zobaczysz czy to coś da.

Gość gość
gość dziś to że u Ciebie lekarz źle zdiagnozował nie oznacza, że tak bedzie w tym przypadku. Mówisz, żeby odstawiła nabiał na 2 tyg, tylko że w 7 mc. 2 tygodnie to bardzo dużo. Udaj się autorko do lekarza.

Gość gość
a jak myslicie, lekarz rodzinny cos na to zaradzi czy lepiej od razu udac się do dermatologa

Gość gość
Ja ostatnio taka swędzącą wysypkę dostałam na nogach, nigdzie indziej tylko tam. Poszłam do dermatologa (do www.medis.pl w Katowicach) i przepisał mi maść i pomogło. Ale codziennie miałam nowe krostki, okropnie swędzące