Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostrzegam was nie leczcie zębów kanalowo!wyrywajcie lepiej !zobaczcie na to

Polecane posty

Gość gość
PRAWDA.

Gość gość
Dobre ostrzeżenie.

Gość gość
Leczenie kanałowe to nic fajnego ale jedyna alternatywa jeśli już ząb boli to wyrwanie:P

Gość gość
hm, właśnie weszłam sobie na jedna ze stron z badaniami. I co czytam ? 93 % osób z zawałami serca miało zęby leczone kanałowo. No ale kto kuźwa nie ma zębów leczonych kanałowo ? (wiem, wiem, ktoś by sie znalazł)

Gość gość
Nie leczyłem zębów kanałowo.

Gość gość
Nie leczyłem zębów kanałowo. albo jestes młody albo szczęściarz bez próchnicy albo wogóle nie leczysz zębów :)

Gość gość
A co to ma do rzeczy ;) jak ja bym nie leczyła to bym juz połowy nie miala

Gość gość
bedziecie miec chore serca i zawaly ...zal mi was.

Gość gość
Ja tez nigdy nie leczylam:O

Gość gość
12:15 p********z jak połamany idz w chuj debilu

Gość gość
leczenie zębów to plomby a nie kanalowe. kanalowe to juz wtedy jest jak sa zeby zaniedbane i nawet plomba nie pomoze

Gość gość
12:17 wal sie

Gość gość
zaniedbane ? miałam parę zębów plombowanych, niestety próchnica posuwa się . A leczenie kanałowe tez można spieprzyć

Dla mnie też leczenie kanalowe to wynik dużego zaniedbania zębów. Bo jak się o nie dba regularnie włącznie z kontrolami u stomatologa to pózniej nie trzeba wywalać mnóstwa kasy na leczenie lub chodzić po scianach z bólu ;)

Gość gość
problem większości Polaków polega głównie na tym,ze nawet jakby chcieli wydać pieniądze na leczenie to ich po prostu nie mają a reszta po prostu boi sie iść do dentysty :D

Gość Gothic
Leczenie kanałowe łatwo wywołuje sepsę, a także ogólnoustrojowy stan zapalny. W tym stan zapalny mięśnia sercowego, co może doprowadzić do uszkodzenia serca i zatrzymania jego pracy.

Gość gość
to samo grozi jeśli chodzisz z chorymi zębami bo boisz sie leczenia

Gość gość
Teraz nawet jak idziesz panstwowo to płacisz.Ja boję sie panicznie dentysty spuścizna po stomatologu szkolnym (a mam biale szkliwo co za tym idzie delikatne więc mi zęby psują sie bardzo szybko) Do dziś pamiętam moment kiedy wezwano mojego ojca do szkoły bo nie dalam sobie wyborować zeba trzymało mnie trzy osoby i zrobiono mi leczenie na siłę oczywiście bół był ogromny i płacz w trakcie zabiegu.Nie stać mnie na leczenie prywatne gdzie poda ci znieczulenie i jest luzik, co moglam to zrobiłam. :/

Gość Gothic
Osoby które boją się leczenia, powinny regularnie myć zęby. A jeżeli któryś ząb boli, to na noc nakładać na niego pastę do zębów i zostawiać. To uwapnia ubytek i niweluje ból. Z upływem czasu ząb stopniowo będzie się wykruszał, ale przynajmniej nie będzie boleć :) Warto też regularnie podnosić ciężarki w rękach, co sprzyja uwapnieniu kości głowy, a więc i zębów.

Gość gość
taaa czyli ludzie z leczonymi zebami to patologia i brudasy? tylko, ze ja od 10 lat biore sterydy przez co zęby mam w kiepskim stanie i mimo że co 3 miesiace jestem u dentysty to jestem patologią, super, moja znajoma od 16 lat nie byla u dentysy, a zęby ma idealne (geny) ale to ja ta zła? zawał to dobra śmierc, szybka, wolalabym zawał niz raka;)

Gość gość
Patologia nie myje i nie leczy zębów w ogóle. Nie leczone zęby mają negatywny wpływ na cały organizm, serce, nerki, tak więc warto je leczyć. Po usunięciu zęba też można złapać jakąś bakterię, dostać sepsy i umrzeć. Zęby leczone kanałowo najczęściej i tak trzeba usunąć, dentyści starszego pokolenia leczą tylko od 1 do 4 kanałowo, a te z tyłu usuwają. Tylko z powodu braku zębów trzonowych można sobie wykończyć przewód pokarmowy i powinno się uzupełniać ubytki. Tak źle i tak niedobrze. Bezzębni kończą żywot często z raczyskiem żołądka, jelita jakiegoś, a jak na mój gust to na zawał fajniej i szybciej się umiera. Jak ktoś miał często anginy to też ma duże szanse na uszkodzenie serca, nie tylko przez zęby

Gość gość
znowu ta kretynka od kanałówki :o lecz się, i to nie na zęby bynajmniej, co za idiotka :O

Gość gość
kiedys robiono badania i osoby ktore mialy zawaly to byly osoby mające zeby leczone kanalowo wlasnie. a co z tymi , którzy zmarli na zawał zanim nauczono sie leczyć zęby kanałowo i którym je wyrywano u kowala

Gość gość
ja tam łażę do dentysty co pół roku do kontroli i mam spokój z zębskami. Tylko kamień i osad mi ściąga, bo każdy to ma i potem problemy z zębami od tego się zaczyna, choroby dziąseł i inne nieszczęścia :-P teraz u dentysty nic nieboli,dopiero jak się płaci ;-)

Gość gość
ja tam nie wierzę w te głupoty, zęby trzeba ratować tak długo, jak to jest możliwe. Moje zęby, moja sprawa i wolę mieć własne niż implanty :-P

Gość gość
bzdura kiedys nie bylo kanalowek i ludzie i tak umierali na zawaly w mojej rodzinie dziadek mial zawal, a zebow to od 20 lat nie ma:o tylko wkladane sztuczne

Gość gość
hmm ja mam 27 lat i nigdy kanałowego, a u dentysty byłem...dawno temu.Wszystkie zęby mam, ale może na przegląd się wybiorę. Natomiast jako dziecko miałem wstawiane plomby czarne, rtęciowe. Nic z tym nie robię, bo nie boli oprócz sytuacji gdy przez przypadek coś metalowego przystawię. Raz mi się zdarzył kawałeczek folii aluminiowej w kanapce, jak trafiło na zęba z tą plomba metaliczną to niezły ból przeszedł.

Gość gość
co to za p*****ly