Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostrzegam was nie leczcie zębów kanalowo!wyrywajcie lepiej !zobaczcie na to

Polecane posty

Gość gość
W Japonii już od 35 lat zakazane są plomby rtęciowe, toć to trucizna jest, długo z tym w zębie nie pociągniesz, a to że kanałówka zabija czy że serce osłabia to bajdu bajdu między bajki se włóżcie, jak jest ząb dobrze wyleczony pod kontrolą radiologiczną to nic sie nie stanie. Moja ciotka ma jednego zęba leczonego kanałowo od 17 lat, ja sam mam od siedmiu i warto dodać że jestem wyczynowym sportowcem, mam regularnie robione badania wydolnościowe i serce jak dzwon, wyniki super. Jak wam Heniek w garażu robi kanałówke za 50zł to może faktycznie będą z tego jakieś powikłania ale dobrze zrobiony ząb u specjalisty to zero problemów

Gość gość
zęby leczone kanalowo powodują sepse i choroby serca.zapytajcie dentystów w rodzinie to wam prawde powiedza.

Gość gość
no to fajnie, ja mam kilka zębów leczonych kanałowo

Gość gość
TO BEDZIESZ CHORA NA SERCE

Gość gość
to bede chora na serce i umre ale z pelnym uzebieniem chociaz:D

Gość gość
na coś i tak trzeba zdechnać ;)

Gość gość
operacje miala na kregoslup ,,,umarla na stole operacyjnym na niewydolnosc mozgu!(nowotwor )

Gość gość
wystarczy ze codziennie myjecie zęby??? Pasta do zębów ma 5000% więcej fluoru niż fluoryzowana woda do picia

Gość gość
idiotka od kanałowego uaktywnia się raz na jakiś czas. Sądzę, że dzieje się to wtedy gdy odrobinę ją podleczą i wypuszczą z psychiatryka. Potem jej się pogarsza, wraca tam i znowu kilka tygodni spokoju na kafe :classic_cool:

Gość gość
wow

Gość gość
ciekawe

Gość gość
Fluor powoduje choroby psychiczne i obniża iloraz inteligencji

Gość gość
wow

Gość gość
Watykan i tak wszystkiemu zaprzeczy

Gość gość
no nie wiem

Gość gość
ale jak nie leczenie kanałowe to pozostaje być bez zębów :(

Gość gość
mnóstwo ludzi leczy zęby kanałowo, to może i stąd duża ilość tych chorób :(

Gość gośćgośćmama Szymcia
Opowiem wam coś.Ja uczulam dzieci od małego myć zęby. Moja tesciowa ma jakąś bakterię w slinie ze wszystkie zeby ma sztuczne bo jej krwawiły dziąsła i wyglądało jak szkorbut.. jej dzieci to samo.Problem był największy wtedy jak mojemu synkowi wyszły drugie ząbki a ona wariatka całowała wrecz sliniła go w usta. Ponimo moich krzykow i upomnien to robiła .Skonczyło sie na tym synkowi w wieku 10 lat musieli usunąć 6 tke pod ktorą urosnął guz bo leczenie kanałowe miał przeprowadzane na trzy razy z przerwami.Biedaczek tyle wycierpiał.Oprocz tego brak pieniedzy na leczenie prywatne.Samo mycie to za mało.

Gość gość
Ja od lat bałam się dentysty, nie bolało to nie chodziłam. Narobiłam sobie ogromnych zaległości, mam teraz leczenie kanałowe. Z tym, że u mnie zęby psują się od środka ;-( dentystka po przeglądzie nie widziała dramatu, dopiero jak zaczęła wiercić okazało się, że trzeba kanałowo... szczerze to nie słyszałam o takich powikłaniach. Możliwe, że jakieś powikłania się zdarzają, ale czy jest bezpośredni związek między leczeniem kanałowym a chorobą? Przecież nie wyrwę kilku zębów... nic mnie nie boli, ale jak wiem że coś się dzieje to chyba lepiej leczyć/ratować niż wyrywać? Wstyd mi, że tak zaniedbałam zęby, ale na prawdę nie wiedziałam że coś się dzieje, myłam zawsze zęby, płukałam dobrymi preparatami, nie bolało... Nie jestem patologią.

Gość gość
możliwe, że to prawda

Gość gość
Zastanawiajace

Gość Gothic
Wszyscy jesteście głupi jak buty, a mama Szymcia najbardziej z was wszystkich. Żal.pl

Gość gość
Laurannallette dziś Dla mnie też leczenie kanalowe to wynik dużego zaniedbania zębów. Bo jak się o nie dba regularnie włącznie z kontrolami u stomatologa to pózniej nie trzeba wywalać mnóstwa kasy na leczenie lub chodzić po scianach z bólu oczko.gif x zgadza się. zawały to także głównie wynik zaniedbania swojego zdrowia. nie dziwią więc mnie cytowane statystyki.

Gość gość
Kanalowke robi biedota i patologia? Przecież na to z 500zl trzeba wydać.. Ja mam zab leczony kanałowo a to dlatego, ze podczas jedzenia ulamala mi się plomba z kawałkiem zęba i była potrzebna kanalowka..

Gość gość
wpiszcie w google ile kosztuje leczenie endodontyczne i zobaczycie jaka to droga zabawa. Zależy ile kanałów ma ząb i rodzaj leczenia 500 może 800zł nawet. Już to widzę jak biedota i patologia gna w podskokach leczyć zęby:-P

Gość gość
Cos w tym jest

Gość gość
Leczenie kanałowe nie ma sensu. Jest bolesne a i tak później te zęby sa do wyrwania. Mi sie po ciąży posypały zęby. Mimo ze dbałam. Mam 25 lat i niedługo czeka mnie proteza bo juz ponad polowy zębów nie mam.

Gość gość
Jakbym miała pieniadze to bym leczyła kanałowo. Nie stac mnie za jeden ząb płacić 500zl a na nfz to można tylko wyrwać.

Gość gość
To są totalne bzdury. Zakażenie ogólnoustrojowe może powstać poprzez próchnicę w zębach- to jest fakt. Jeżeli koniecznym jest przeleczenie zęba endodontycznie, to znaczy, że całe unerwienie zęba wraz z komorą SĄ JUŻ zainfekowane i są potencjalnym ogniskiem zapalnym dla organizmu.PRAWIDŁOWE leczenie kanałowe usuwa zajęte przez bakterie unerwienie zastępując je (po uprzednim płukania płynami mocno dezynfekującymi ) biokompatybilnymi wypełnieniami. Tak przeprowadzone leczenie przy użyciu mikroskopu wraz z kontrolą radiologiczną zapewniają brak komplikacji w przyszłości. Jeżeli leczenie zostaje przeprowadzone niepoprawnie, ząb nie zostaje do końca wyczyszczony, a ognisko zapalne nadal trwa.

Gość gość
Dodam jeszcze tylko, że dość często do leczenia kanałowego dochodzi niestety zupełnie niepotrzebnie, tj komora zęba jest zdrowa i żywa, niestety dochodzi do jej perforacji wskutek błędów lekarskich- a to oknie się wiertło, albo wcześniejsze wypełnienie nie było założone szczelnie :(