Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 2 lub 2,5 latki nadają się już do przedszkola

Polecane posty

Gość gość

? pytam tak bardziej od strony psychologicznej. pewnie to zależy od indywidualnego rozwoju dziecka ale tak o gólnie? ja nie pracuje i w związku z tym nie posłałam jeszcze mojej dwulatki do przedszkola ale zastanawiam się

Gość gość
Według psychologów dziecko do trzeciego roku życia lepiej wychowuje się w środowisku domowym, ja jednak też zastanawiam się nad posłaniem 2,5 latka do prywatnego przedszkola niedaleko domu (oczywiście nie na cały dzień).

Gość gość
Oczywiście teraz w prywatnych można 2 -latka wysłać, bo to biznes po prostu...Ale normalnie to przedszkole jest od 3 lat rocznikowo! W państwowych też czasem przyjmują 2,5 latki, jak jest miejsce, ale według mnie tak nie powinno być.. No wiadomo różnie są 2,5 latki nadające się do przedszkola, a są i 3,5 latki nie nadające się, to się nazywać gotowość przedszkolna. Ja wysłałam 3-latka, uważam ze nie ma sensu jak się nie pracuje wysyłać mniejszego dziecka...

Gość gość
Będą wysyłać 2 latki do przedszkola, choć nie muszą, a później będą lamenty że 6 latek to za mały do szkoły, gdzie tu logika :D

Gość gość
straszliwie

Gość gość
Moja koleżanka wysłała do przedszkola dziecko, które ma niecałe 2 latka (rok i 10 miesięcy). Dziwiłam się, że takie małe dzieci przyjmują, ale okazało się, że to jakieś prywatne. Dziecko o dziwo znosi to całkiem dobrze.

Gość gość
żłobek znosi to i przedszkole zniesie dziwne pytanie

Gość gość
ja wyslalam synka juz w wieku 13 miesiecy, tyle ze do zlobka.

Gość Eliza 2014
Ja dałam 2- latka do żłobka, chociaż sama siedzę na macierzyńskim na drugie dziecko :) Moje dziecko kocha żłobek . Niestety muszę dodać, że żłobek prywatny , 9 dzieci w grupie i 2 panie opiekunki :) Może dlatego własnie moje dziecko uwielbia tam chodzić :)

Zalezy od dziecka. Mam znajomych, ktorzy juz 2-latke wlasnie puscili do przedszkola (http://www.dolina-krecika.edu.pl/) i bardzo sobie to chwala, ona juz takze (ma teraz 5 lat). Ale znowu synek innych znajomych - w wieku 3 lat nie umie nic mowic, nadal robi w pieluche itp.