Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błędy młodych matek wpisujcie co macie na sumieniu:)

Polecane posty

Gość gość
jak można woleć ogarniac dom niż zajmowac się dzieckiem nie kumam tego?

Gość gość
ponoszą mnie nerwy i krzyczę na dziecko karmiłam piersią tylko 2 tygodnie przerosło mnie to pozwalam oglądać bajki odkąd mała skończyła 1,5 roku

Gość gość
Mój 1,5 roczniak zjadł kawałek surowej ryby (przygotowywałam sushi na wieczorną wizytę znajomych). Na szczęście nic mu się nie stało.

Gość gość
A mi sie czasem zdaje zewszystko robie zle.......

Gość gość
wydzieram się na córkę rzadko ale się zdarza

Gość gość
Córka ma 3 lata. Aktualnie błędem jest to, że zdarza mi się na nią krzyknąć. Potrafi zaleźć za skórę, a ja mimo iż wiem że powinnam zachować spokój nie zawsze daję radę. Błędem jest też to, że zdarza mi się siedzieć w necie na telefonie, zamiast się nią zająć. A z dawnych błędów: Za bardzo wszystkim się przejmowałam i stresowałam, myślę że przy następnym będzie na większym luzie. :) nie miałam też cierpliwości przez pierwsze pół roku, bo córka ulewała i była nie do zniesienia, całe dnie stękała.

Gość gość
jak można woleć ogarniac dom niż zajmowac się dzieckiem nie kumam tego? x To nie wybór, tylko konieczność. A jak mieszkasz w syfie i sprzatasz raz na miesiąc, to wspolczuje Twojemu dziecku

Gość gość
Denerwuje się na niemowlę :/ okazuje się też ze źle je noszę

Gość gość
Idealna matka to mżonka stworzona przez poradniki i ekspertów . ja za malo chyba bawie sie z,roczna córeczka, czasem krzykne na nia, bledy w rozszerzaniu diety ale juz powoli je naprawiamy i chyba tyle

Gość gość
Moj ma 3,5 i nadal spi z nami w lozku

Gość gość
Dla swoich maluchow jestescie i tak idealne i dajcie spokoj nie tresujcie dzieci zgodnie z tym co gdzies tam jest napisane...moje błędy: - nie karmilam piersią bo nie chciałam ale tego akurat nie uważam za błąd bo mam piekną, zdrowiutką córeczkę ktora pięknie się rozwija - mało zabawy z dzieckiem (zmęczenie bo całe dnie jestem z nią sama i nie mam zdolności animatora zabaw) - krzyczę gdy dziecko w czasie obiadu zaczyna mi pluć, zabierać łyżeczkę, wymachiwać rączkami lub gdy probuje poraz setny zapiąć pieluche a ona mi ucieka - jedzenie przed TV po to aby w ogole cos zjadla - kilka razy wywróciła się w chodziku bo nie upilnowałam jej i też dwa razy spadła mi z kanapy ale nic oprocz strachu się nie stało - przekąski - błędy w rozszerzaniu diety I mogła bym tak wymieniać i wymieniać... Nie jestem idealną matką ale bardzo kocham swoje dziecko i to się liczy i nie dawajcie sobie wmówić ze jestescie złyni matkami. IDEALNYCH MATEK NIE MA :)chyba że w gazetach

Gość gość
A ja wolę popełniać blędy niż sie stresowac ze czegos nie robie wedle ksiazki.... U mnie jak w wiekszosci wypowiedzi bledy w diecie, za malo zabawy, czasem krzycze w zasadzie to codziennie ale tylko wtedy gdy juz na prawde tlumaczenie poraz enty nie skutkuje, nie kp, tv....

Gość gość
Jakie błędy w rozszerzaniu diety macie na myśli? Czy to w jakiś negatywny sposób wpłynęło na Wasze dzieci np. wywołało alergię?