Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MajMajka

Naturalny dezodorant bez aluminium

Polecane posty

Gość MajMajka

Jeśli szukacie skutecznego naturalnego dezodorantu to szczerze polecam Wam dezodorant w kremie Pony Hütchen ze sklepu bioana. Nie byłam zbyt przekonana, ale przyznaję, że jest bardzo skuteczny i wydajny, a poza tym pięknie pachnie!! Polecam wszystkim dbającym o zdrowie :)

Gość gośćiwona
ja przerzuciłam się na dezodoranty bez aluminium ze względu na to że mam w rodzinie ryzyko zachorowania na raka piersi, a moja pani doktor powiedziała mi o badaniach, które potwierdzają tezę iż ma to ze sobą związek i to spory. od tamtej pory używam tylko naturalnych dezodorantów, teraz testuję nowy z EcoLab http://www.topdrogeria.pl/pozostale_2/naturalny_dezodorant_z_alunem_w_kulce_cytryna_i_pomarancza,12224.html i bardzo polecam bo mimo naturalnego składu jego działanie w niczym nie odbiega od klasycznych antyperspirantów :)

Gość gość
MajMajka ja też mam tez dezodorant :) potwierdzam- jest świetny!!

Gość Rybucha_pucha
A ja mam dezodorant w suchym kremie - Garner Neo. Rewelacja.

Gość niepewna4
A ja słyszałam, że te badania, co do aluminium nie są do końca miarodajne i wiele ekspertów je podważa. Nie wiadomo już komu wierzyć. Jeśli aluminium byłoby takie szkodliwe, to większość kobiet by chorowała na raka.

Gość Rybucha_pucha
Tak naprawdę oni już nie widzą kogo i co posądzać o raka. Na tą chwilę jest już to choroba cywilizacyjna i nic na to poradzić nie możemy.

Gość kawiarniczka
Dołączam się do rekomendacji produktów garniera z linii Neo. Panthenol zastosowany zarówno w kremie jak i w dezodorancie działa bardzo kojąco. Super sprawa dla osób z wrażliwymi pachami

Polecam dezodorant z firmy eco cosmetics z liściem oliwnym. Ja go zawsze kupuję na alezielonysklep.pl ale pewnio jest też w innych.