Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arabagalex

spasmolina

Polecane posty

Gość arabagalex

Proszę Was kochane o radę bo już sama nie wiem co mam robić... dziś moja gin przepisala mi spasmoline, wykupilam tak jak kazała dwa opakowania. Czytam ulotkę i co? "NIE ZALECA się stosowania leku spasmolina w okresie ciąży, jedynie w przypadkach gdy korzyść matki przeważa nad potecjalnym zagrożeniem dla płodu" i sama nie wiem co robić. Brac? Nie brać? Nie mam żadnych boli itp przepisala mi to poniewZ mam bardzo twardy brzuchol... może wiecie coś na ten temat, może coś doradzicie???

Gość arabagalex
Nikt nic? ?? :(

Gość gość
Mi lekarz również przepisał w ciąży (w siódmym miesiącu), właśnie przez twardniejacy brzuch. To generalnie nie jest zbyt dobrze, że brzuch tak twardnieje. Ja posłuchałam lekarza, ale Tobie nie mogę dać jednoznacznej porady. Wiem tylko, że lek jest przepisywany kobietom w ciąży.

Gość arabagalex
Ja mam 25 tc boję się brać tego leku i już po prostu sama nie wiem :( :(

Gość gość
Idź prywatnie do innego i się skonsultuj, czy to jest konieczne. No chyba, że ufasz swojemu lekarzowi. Generalnie na wielu lekach, które są przepisywane w ciąży, jest ta formularza, którą zacytowałaś.

Gość Takaladnatakamala
dla mnie też mówiła bezy brać 3x1 ale to w tamtym tygodniu brzuch bolał teraz mniej albo wcale i nie wiem czy dalej brać czy lepiej nie. i tak codziennie biorę magnez. to 10 tydzień

Gość gość
To standardowa formułka na wielu lekach. Ocena bilansu korzyści i ryzyka należy do lekarza. Jeśli Ci ten lek przepisał, to znaczy, że korzyść z jego zażycia jest w Twoim wypadku większa niż potencjalne ryzyko. Ja bym wzięła.

Gość arabagalex
Dziękuję za podopowiedzi. Nadal się boję i chyba po prostu podjade do lekarza jeszcze raz i dopytam czy to konieczne abym musiała to lykac

Gość gość
Jest lepsza od nospy, to generacja wyżej.Można spokojnie w ciąży brać, a ta formułka co pisałas, to musi być na wszystkich lekach, na nospie też do niedawna była. Teraz jest nospa bez recepty więc formułkę usuneli.