Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce zostac zakonnica

Polecane posty

Gość gość

zawsze chciałam być zakonnica takie czułam powołanie, nigdy niechcialam mieć rodziny i nigdy nie chciam mieć chłopaka, nawet do żadnego chłopaka mnie nic nie ciągnęło, lubialam się modlić, pracować dziś nie mam 16 l ,mimo to chce wstąpić do zakonu najlepiej kontemplacyjnego, czy są jakieś ograniczenia wiekowe ,wstępując i gdzie są zakony kontemplacyjne? bo boje się ze mnie nie przyjmą trzeba mieć wyższe wykształcenie bo nie mam?

Gość gość
Chcesz być niewolnicą? poczytaj najpierw jak to wygląda, nie ma to nic wspólnego z powołaniem, a z byciem darmową służacą: http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,19698888,zakonnice-uciekaja-z-systemu-siostry-to-wspolczesne-niewolnice.html

Gość gość
minimum 18-lat skończone. Przemyśl decyzję bardzo dobrze. Moja przyjaciółka przez całe liceum myślała o zakonie i tą drogą poszła po 5 latach wystąpiła z zakony, a teraz studiuje medycynę, bo chce nieść ludziom pomoc jako lekarz. Dalej jest bardzo wierząca, ale życie w zakonie jest bardzo trudne.

Gość gość
wiem ze jest trudne i wiem z czego rezygnuje, mimo to mam uczucie silnego pomagania innym i chce czas poświęcać tylko na pracy i modlitwie, w niczym innym sie nie widzę, mama mnie odciąga od wstąpienia ,koleżanki tez bo mówią ze za ładna jestem , ale czy nigdy nie jest za późno na wstąpienie skoro tego pragnę od 16 roku życia i gdzie są zakony kontemplacyjne?

Gość gość
przyjmą ciebie do kapucynek albo franciszkanek, gdyż tam jest mało hierarchii wewnętrznej w porównaniu do innych zakonów. To znaczy wszyscy są równi wobec Boga w większym stopniu .

Gość gość
ofiaruj swe serce i siebie samą Niepokalanemu Sercu Maryi , to wówczas pokonasz wszystko i z jej pomocą na swej drodze życia . Tak jak Elżbieta Szanty węgierska mistyczka .