Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzycielkaaaaa

Własnie mieszkanie, dom bez kredytu? czy tak się da??

Polecane posty

Gość gość
Maz prowadzil firme i mial odlozone *

Gość gość
Mam rodzinę w małopolskiej wsi i tam obserwuję taki trend: Dużo osób jest na bezrobociu, kobiety po urodzeniu dziecka w większości nie pracują. Faceci zwykle pracują w tartakach, budowach bo innej pracy tam nie ma. Niby bieda, słabe zarobki, ale większość z nich ma wybudowane domy. Okazuje się, że młodzi wyjeżdżają na jakiś czas za granicę (na przykład na rok, dwa) przed ślubem, wracają do Polski, budują domy i zakładają rodziny. Tak sobie tam ludzie radzą.

Gość gość
Trzebabylo się uczyć :) Moi rodzice zainwestowali w moje wykształcenie 200 000, jestem lekarzem :) English Division. Obecnie zarabiam 3700 euro podstawy plus dyżury 1000 euro, żona też lekarka, ale Młodsza 3300 euro :) możemy odkładać nawet 6000 euro na MC - czyli ok 250 000 rocznie, dwa lata i mamy dom

Gość gość
Ja mam mieszkanie bez kredytu. Kuponie na najwiekszej gorce kredytowej, gdzy wszyscy w kolo brali kredyty. Gdy policzylismy ile KOSZTUJE kredyt, to nam wlosy stanely demba. Przez 30 lat zakredytowania trzeba splacic TRZY mieszkania!!!! Rownowartosc trzech mieszkan tej samej wielkosci!!! To z tego czasu sa... frankowicze, ktorzy "podobno" nie umieli liczyc. 10 lat konsekwentnego oszczedzania i mam mieszkanie wolne od obciazen. Zamiast trzydziestu lat przebywania w mieszkaniu nalezacym wylacznie do banku.

Gość gość
Moim zdaniem jest to możliwe, chociaż trzeba mieć solidne oszczędności i trafić na dobrą ofertę - ja poprosiłam o pomoc firmę http://www.mpddeweloper.pl/ i udało mi się znaleźć wymarzone mieszkanie.

Gość Betuks
oczywiście, że się da. wystarczy trochę przyoszczędzić i miec głowe na karku:) ja zawsze staram sie też wybierać tanie, ale dobre firmy i usługi ;) przy budowie domu np. skorzystałem z uslug profesjonalistów phu fenster z częstochowy i przyznam, że to była jedna z lepszych decyzji :)

Gość gość
Zawsze można trochę ograniczyć koszty i zamiast kupować nowe świeżo wyremontowany dom zainwestować w taki do odnowienia i zrobic samemu remont, tak trochę po kosztach. Możesz kupic troche tansze plytki czy okna na przykład. Dobrym rozwiązaniem jest też wypożyczenie sprzętu budowlanego, zamiast kupowac nowy. Ja skorzystałem z usług http://www.ramirent.pl i po podliczeniu okazało się, że naprawdę sporo zaoszczędziłem. Także zawsze jest jakies rozwiązanie ☺