Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki odkurzacz dla posiadaczy futrzaków?

Polecane posty

Gość gość

tylko błagam nie ten reklamowany zelmer ,kupiłam go i masakra,mój stary elektrolux jest o niebo lepszy. nie wiem czy to nie chodzi o moc ,ten nowy ma 700 w ,a stary 1600. niestety ten stary ma juz zapchany sierscią silnik i sam się wyłącza Psa mam szorstkowłosego ,polećcie błagam jakiś odkurzacz bo oszaleję,mam w całym domu dywany typu shagy bo takie lube,psa oczywiście kocham i prosze nie pisać że mam pozbyć sie psa . Jednak jego sierść jest tak gruba ,ostra że wchodzi głęboko w dywany.

Gość gość
Sierść zwierzaków to często spore wyzwanie dla odkurzacza. Po pierwsze musisz mieć odkurzacz odpowiedniej mocy, aby sobie z nią dobrze poradził. Siła ssania powinna być więc duża. Oczywiście im większa moc tym lepiej. Ale o tym już wspominałaś. Moim zdaniem warto zastanowić się nad jeszcze jedną rzeczą, a mianowicie jest to rodzaj odkurzacza. Przy zwierzętach warto zastanowić się nad odkurzaczem z filtrem wodnym. Dzięki temu wszystkie zanieczyszczenia, kurza i sierść zostaną świetnie zneutralizowane na filtrze wodnym, który dobrze sobie radzi z takiego typu problemami. Jedyna wada w przypadku odkurzaczy z filtrem wodnym to konieczność wymiany wody przy każdym odkurzaniu. Trzeba w sklepie zwrócić uwagę jak wygląda taki system i czy łatwo wyciąga się pojemnik. To wszystko zależy od producenta. Jaki wybrać odkurzacz wodny. Po pierwsze trzeba pamiętać, że kosztują trochę więcej niż odkurzacz workowe. Tutaj masz linka z rankingiem - http://www.jakkupowac.pl/top-7-odkurzacze-wodne-z-filtrem-wodnym/

Gość gość
my mamy odkurzacz centralny firmy www.profieurope.eu i nie mamy problemu z sierścią naszych futrzaków, doskonale się sprawdza. Jeśli chodzi o koszt to nie jest jakoś mocno wygórowany a zresztą spokojnie można go sobie rozłożyć w czasie, nam najpierw ekipa rozprowadzała rury a potem kupowaliśmy jednostkę centralną.

Gość gość
Bardzo dobre odkurzacze udało mi się znaleźć w http://www.kerpol-karcher.pl/ . Myślę, że tam doradziliby Ci co wybrać, by było dla Ciebie jak najlepiej.

Gość gość
Też mam psa w domu i do tej pory żadne odkurzacz nie mógł sobie poradzić z sierścią. Koleżanka w końcu poleciła mi odkurzacz wodny www.odkurzaczrainbow.pl i to był dobry wybór. Pochłania wszelkie zanieczyszczenia i nieprzyjemny zapach, a dzięki wymiennym końcówką mogę też wyczyścić np kanapę