Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wlosy na brzuchu. Co robić?

Polecane posty

Gość gość

Witam :) zastanawiam się nad kupnem depilatora laserowego philips gdzieś tam czytałam parę lat temu że włosy z czasem przestaną rosnąć całkowicie. Czy to prawda? Czy naprawdę parę zabiegów w domu za 2000 zł wystarczy żeby mieć spokój? To taka mala nadzieja dla mnie ponieważ gdzieś tam, mała byłam gdzieś podsluchalam starsza siostrę i kuzynke które rozmawiały o goleniu się, długo nie myśląc wzięłam maszynkę i ogolilam się z góry na dół - włosy miałem wówczas tylko jak to dziecko meszek na rękach, brzuchu i plecach ogolilam wszystko i o ile pogodzilam się z tym ze włosy na rękach odrosly w znacznie większej ilości tak nie mogę się pogodzić z tym ze na brzuchu i dole pleców tez oczywiście nie jest to nadmierne owłosienie ale ciemneee, rzuca się w oczy, może wyolbrzymiam problem ale przeszkadza mi to i krępuje :/ chciałabym przede wszystkim pozbyć się tych włosów z brzucha i pleców (na plecach mam tylko na dole, mniej niż niektórzy mężczyźni ale jednak wiecej) w aktach desperacji ogolilam jeszcze parę razy na brzuchu i na plecach, wiem głupie ale pewnie nie jedna z was zrobiła kiedyś coś głupiego pod wpływem emocji, gdy to podczas okresu wydaje wam się ze jesteście najbrzydsze na świecie, wiecie o czym mówię ;) zobaczyłam to jak miałam może 16 lat - ale wtedy wiadomo ze spod ziemi takiej gotówki nie wyciągnę, teraz jestem dorosła, pracuje wiec i na taką przyjemność mogę sobie pozwolić :p tylko dla mnie 2000 zł to sporo pieniędzy nie chce wyrzucić ich w błoto :/ byłabym wdzięczna gdyby któraś z pań która używała wypowiedziała się na ten temat - czy działa, czy warto czy efekty są zadowalające :) liczę na pomoc :)

Gość gość
za 2000??? za mniejszą kasę możesz usunąc włosy laserowo w salonie. i skuteczniej

Gość gość
Około 2000 zł to w przybliżeniu w salonie trzeba tych zabiegów trochę wykonać niestety i wychodzi kolo 5 tys :/

Gość gość
To urządzenie domowe, to nie jest kilka zabiegów i spokój. Trzeba używać tego regularnie, a i tak włoski w mniejszym stopniu ale jednak odrastają. Po zaprzestaniu naświetlania odrastają normalnie. Znając życie z czasem moc urządzenia spada i co raz więcej czasu poświęcasz i co raz gorsze efekty.

Gość gość
Urządzenia domowe nie są złe aczkolwiek osobiście bym poleciła zastosowała depilację laserową (http://www.beauty.com.pl/pl/depilacja-laserowa)- jeśli włoski nie są grube i czarne to możne sie po kilka zabiegach uda uzyskać zamierzony efekt. Jeśli to nie pomoże to może warto zdecydować się na epilację laserową, która jest coraz modniejsza ostatnimi czasy.

Jeśli faktycznie włosy są dla Ciebie utrapieniem to depilacja laserowa to świetny pomysł. Tylko pamiętaj, że sama depilacja nie jest na stałe bo w zależności od miejsca golenia trzeba zabieg powtarzać co ok 5 lat. No i wszystko zależy od struktury włosa. Im cieńszy włos tym ciężej się go pozbyć lub istnieje możliwość jak w przypadku mojej siostry że kosmetyczka nie podejmie się zadania (jeśli jest uczciwa) jeśli włoski będą zbyt cienkie. Jeśli chcesz to wstawiam artykuł o depilacji. Pozdrawiam https://100club.pl/artykuly/Ogol-sie-laserem,114.html

Gość gośćpolusia
też poleam Ci depilację laserową, to chyba najlepsze rozwiązanie, i to nie w domu tylko u kogoś. nie wiem skąd jesteś, ale w warszawie mogę polecić klinikę Miracki, ja właśnie tam laserowo usuwałam owłosienie i jestem bardzo zadowoloba

Gość emiluniaop
jak chcesz usunąć wsłosy na brzuchu to ja bym to raczej wolała zrobić w jakimś profesjonajnym gabinecie /klinice , a nie samemu . Podobnie jak osowa powyzej polecam Klinikę Miracki w Warszawie , a tymbardziej ,ze jest teraz bardzo dużo promocji na tego typu zabiegi jak depilacja laserowa . na swojej stronie mają cennik , więc wszytsko jest jasne co i jak .