Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betina007

młodzież gimnazjalna

Polecane posty

Gość Betina007

Dzień dobry :) Jestem studentką pedagogiki opiekuńczo - wychowawczej i piszę pracę magisterską dotyczącą zachowań i postaw młodzieży gimnazjalnej wobec osób dorosłych, w szczególności mam na myśli rodziców i nauczycieli. Jeżeli jesteście nauczycielami lub rodzicem gimnazjalisty proszę Was o przybliżenie mi jakiś sytuacji pozytywnych jak i zarówno negatywnych, z którymi mieliście do czynienia. Wasze opinie ułatwią mi przeprowadzenie badań. Z góry dziękuję

Gość gość
Zachowania są takie jakie mlodziez ma wzorce. A jakie wspolczesnie ma wzorce? Takie jakie media propaguja aby oglupic narod i to juz od dziecka. Wartosci - be, szacunek dla starszych - be, kosciol be itd. Czym sie karmi mlodziez to rowniez to "wydala" Ot cala filozofia.

Gość Betina007
No tak, to jest wręcz oczywiste ale mnie bardziej chodzi o konkretne sytuacje, np. no nie wiem założenie nauczycielowi kosza na śmieci na głowę...

Gość gość
z takimi pytaniami, pisząc prace, powinnas pojsc do szkoły i dac ankiete nauczycielom i ewentualnie druga dla rodzicow. Co to za prowadzenie badan przez internet? Do tego bez konkretnego pytania ankietowego.

Gość Betina007
dzięki, że mnie oświeciłeś/łaś... ankiety mam już przygotowane i nawet po części przeprowadzone i to wyobraź sobie w szkole wśród rodziców, nauczycieli a nawet wśród uczniów... no ale ankieta nie jest jedyną techniką przeprowadzania badań, kto powiedział, że nie można czerpać inspiracji z internetu !? Chcesz konkretów, proszę bardzo Czy spotkał się Pan/Pani z agresją fizyczną i werbalną ucznia wobec n-la? Jak zachowują sie gimnazjaliści podczas lekcji? lub Czy ma Pan/ Pani problemy wychowawcze ze swoim dzieckiem jeśli tak to jakie? Jak wyglądają Pani/ Pana relacje z dzieckiem?