Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jedzenie słodyczy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Od samego początku dosłownie pochłaniam słodycze,każdego rodzaju. Jeżeli nie ma nic słodkiego w domu a nie chce mi sie do sklepu wychodzić to potrafie jeść cukier łyżeczką. Przed ciążą właściwie słodycze mogły dla mnie nie istnieć. Jestem w 26 tygodniu,na cukrzyce ciążową nie cierpie i wszystko jest w porządku. Dziś usłyszalam że jedzeniem słodyczy mogę zrobić krzywde dziecku..nie chce mi sie jakoś wierzyć. Wiem że moge jedynie sobie zaszkodzić tzn więcej przytyć i zęby psuć sie mogą. Czy coś po za tym?

Gość gość
Moja mama gdy nosila mojego brata jadla duzo miesa frytek ale zero slodyczy. Gdy nosila mnie czekolade zagryzala batonami. Teraz moj brat jest wielbicielem kebsow , a mi ciezko przejsc obok polki ze slodyczami obojetnie

Gość gość
Heh ja tak mialam od 30tc codziennie cos slodkiego musialam zjesc, a od 34 doszla jeszcze ochota na ryby pod kazda postacia, moj m juz na nie patrzec nie mogl, po porodzie przechodzac kolo stoiska z rybami na wymioty mnie ciaglo;)przytylam 9kg dziecko zdrowe, mowia ze organizm sam ci dyktuje czego potrzebuje

Gość gość
to JAk tak ciągnie Cię do słodyczy, to chociaż staraj się jeść te "zdrowsze" słodycze ;)

Gość gość
Ech zdrowsze słodycze.. Próbuje

Gość gość
Ja mialam wstrent do slodyczy gdy bylam w ciazy az 2 tyg przed porodem wpadlam w dziki szal i zaczelam jest mase slodyczy...dziecko ma 7 lat i jest zdrowe, a za slodyczami nie przepada.Wiadomo moje panie wszystko z umiarem:)

Gość gość
tylko nie pierdzielcie proszę, że od tego ciągłego pochłaniania słodyczy przytyłyście w ciąży książkowo maks. 10 kg. Niemożliwe, przy takiej diecie. Chyba że ktoś ma figurę chłopięcą i szybko przetwarza.

Gość gość
gość dziś tylko nie pierdzielcie proszę, że od tego ciągłego pochłaniania słodyczy przytyłyście w ciąży książkowo maks. 10 kg. Niemożliwe, przy takiej diecie. Chyba że ktoś ma figurę chłopięcą i szybko przetwarza. Ja przytylam 8,5kg ale wydzielalam sobie max 250kalorii ze slodyczy dziennie inaczej pewnie to bym na slodyczach tylko zyla :D

Gość gość
autorko od kogo to usłyszałas? od lekarza czy od jakiejs durnej baby , która to wyczytała na pudelku? funkcjonuje wiele mitow na temat zachowan w ciazy ale bez przesady chyba mamy swój rozum, co nie?