Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak postepowac z wrednymi ludzmi w pracy. Jak jest u was

Polecane posty

Gość gość

Moja praca jest dla mnie prawdziwa udreka. Ludzie sa bardzo wredni, potrafia donosic bez powodu zeby tylko wzmocnic swoja pozycje. Mialam kolezanke z ktora sie dogadywalam (albo moze mi sie wydawalo) ale z dnia na dzien przestala ze mna rozmawiac. Nawet nie wiem o co jej chodzi. Jestem otwarta osoba, komunikatywna, stralam sie byc od poczatku zawsze lojalna wzgledem innych, ale mam wrazenie ze wszstko co powim/zrobie jest zle. Normalnie jak wchodze do tego biura to czuje sie jak na galerach, trace energie, czuje sie poprostu zle. Kobiety w moim biurze sa strasznie zarozumiale, jakby byly najmadrzejsze, najlepsze i wogole. A tak nie jest. Zastanawiam sie czy tak naprawde jest w kazdej pracy - intrygi, zawisc, wredni ludzie. Jak jest u was?

Gość gość
Jak na razie w każdym miejscu było wrednie. Ci którzy uważają, że u nich tak nie jest to albo sami obgaduja innych i uważają, że to "nic takiego" i tylko "zarty" albo mają słabe umiejętności obserwacji otoczenia.

Gość gość
Mowisz, ze jestes otwarta, zapytaj kolezanke wprost czemu z dnia na dzien przestala sie odzywac. Moze ona ma jakies problemy? W wiekszosci niestety tak jest jak piszesz, poniewaz teraz ludzie odchodzac od wiary patrza jedynie na wlasne korzysci i na wlasny czubek nosa. Olej ich wrednosci i zycz im dobrze. Do kazdego miej dobre slowo i skup sie na pracy a nie humorach pracownikow. Daj im to czego Ty sama oczekujesz. Nie krytykuj, nie plotkuj ale z usmiechem normalnie ich traktuj. Sile do zycia bierz z wiary w Boga i z sakramentow. Bo gdy bierze sie z ludzi i na nich sie opiera to zawsze czlowiek sie zawiedzie. Kazdy z nas jesy slaby i upada. Dlatego wiara podnosi.

Gość gość alutka
u mnie to samo - gniazdo os i szerszeni, co poradzić. obecna praca jest najgorsza z dotychczasowych... szukam możliwości przeniesienia

Gość gość
Bądź taka jak oni. Nie wyróżniaj sie pozytywnie. Po pracy zdejmujesz maskę i sobie myślisz o nich to, co chcesz.

Gość gość
u mnie konsekwentnie dziadostwo leniwe przeszkadza mi w pracy, dzisiaj rano było znowu darcie ryjów i przymierzanie majtek, tak tak :-) pracuję z klientami i z rana załatwiam ważne sprawy, muszę robić to najszybciej jak się da, nie ma dla mojej pracy zrozumienia ze strony tych typów

Gość gość
Zmień pracę

Gość gość
Można zmieniać, aż zrobi się z tego nie kończąca się historia, a każda kolejna praca gorsza, a ludzie bardziej wredni. Trafić z deszczu pod rynnę tak po prostu, bo nie ma nic bez ryzyka

Gość gość
Autorko, nie przejmuj sie... to norma... teraz wszędzie tak jest - jedna obłuda i wlazidupstwo... olej chołotę i rob swoje...

Gość gość
No niestety tez odnosze wrazenie, ze ludzie sa wszedzie tacy sami: wredni, egoistyczni i tylko patrza jak ci dowalic. Zastanawia mnie tylko dlaczego jest tyle intryg i zawisci wsrod normalnych pracownikow biurowych, gdzie nikt z nich i tak nigdy nie zrobi zadnej kariery. Rozumiem na najwyzszych szczeblach, tam jest przynajmniej o co walczyc..Ale tak?