Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mima1001

Menopauza

Polecane posty

Gość mima1001

Witam mam 41 lat i zastanawiam się nad moimi pewnymi objawami . Może się wydawać to dziwne lecz sama nie wiem czy to przemęczenie czy menopauza . Miesiączkuję normalnie chociaż miesiączki są bardzo obfite . Lecz w nocy przechodzę koszmar . Pierwsze nie umiem spać , drugie jestem ostatnio strasznie drażliwa i często mam różne humorki tutaj jestem szczęśliwa po chwili wpadam w czarną rozpacz . W nocy raz mi zimno drugi raz tak mi jest ciepło że nie idzie wytrzymać . Wszystko mnie denerwuje psy , dziecko w nocy nie sypiam też z drugiego powodu mam mamę ciężko chorą i w nocy czy w dzień krzyczy bo nie umie mówić . Nie chcę żeby moi najbliżsi cierpieli z powodu mnie wystarczy że coś się nie znajduje na miejscu a wpadam w furię . Proszę Was o o opinie . Czy mam się spodziewać menopauzy czy to po prostu przemęczenie.

Gość gość
Jeżeli masz normalne miesiączki tylko bardziej obfite, drażliwość, bezsenność to mogą być zwiastuny, ale nie koniecznie. Objawy zbliżającej się menopauzy mogą trwać nawet dziesięć lat. Ja już od czterech lat mam 3-4 razy w roku miesiączki i na szczęście nie mam jakichś wielkich uderzeń gorąca, chociaż nie wiem czy ich nie będę jeszcze miała. Nawet kupiłam test by go zrobić i wiedzieć czy to już menopauza, ale siedzi w szafce już pól roku.

wiesz moim zdaniem nie mozesz wykluczyc ani jednego ani drugiego. Jesli to przemeczenie to kurde sprobuj odpoczac, wyjechac, nawet na pare dni, to nie musi byc kurort w 3 gwiazdkowym hotelu, pamietam jak mialam male dziecko i meza ciagle w pracy i w delegacjach i ja z nim sama, to jak poszlam raz "na nockę" do kolezanki a z malym zostala moja mama, to tak odzylam jak nie wiem, bo sie zwyczajnie oderwalam od wszystkiego. A wiec jesli takie oderwanie sie nie pomoze byc moze bedzie to wlasnie menopauza, najlepiej dojsc do tego droga eliminacji

Gość Ania199211
Faktycznie, ciężko będzie w stu procentach powiedzieć, czym jest to spowodowane. Najlepiej sama poczytaj http://www.forumginekologiczne.pl/dzial/menopauza/5/1.html i zastanów się, które objawy się zgadzają. To może być zarówno zmęczenie, jak i menopauza. Pomysł chwilowego odpoczynku jest bardzo dobry, powinnaś tego spróbować.