Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego niemalujace sie tak obgaduja i naskakuja na te malujace sie?

Polecane posty

Gość rar rar rar
Było tu już trochę takich tematów. Chyba zawsze pojawiał się zakon "naturalnych" :D Jestem mężczyzną i mam taki gust/fetysz, że podobają mi się kobiety umalowane. Nie jakiś tam "naturalny i delikatny" makijaż, który jest tak naturalny, że niczego nie podkreśla, ani nie koryguje. Dla mnie minimum to podkład, oczywiście dobrze dobrany. I odkąd pamiętam, podobały mi się kobiety umalowane. Jestem z wami tapeciary ;)

Gość gość
Temat to prowo, a dziwne to, że tylko nieumalowane wychwalają swoja urodę nie biorąc pod uwagę, że każdy ma swój kanon piękna. Ogólnie ładne kobiety maluja się, a brzydule nie.

Gość gość
Niemalujace naskakują na malujące, bo te drugie zgarniają najlepszych facetów. Dla bladolicych zostają resztki i wiara w naturalne piękno przez nikogo nie doceniane, oprócz nich samych.

Gość gość
up

Gość gość
:D:D

Gość gość
"Brzydka baba cie wysrala smiech.gif powtarzam. No i dalej adresu nie dalas prostaczko! smiech.gif a ryjem tym bladym, pomarszczonym i wrednym pyskujesz! Dawaj adres jak jestes taka madra!" Wąsy Ci za szybko odrastają i robisz się agresywna?;) Myślisz, że dam Ci adres i się pobijemy?:) Zbadaj poziom hormonów, strzel sobie meliskę i nie rób wiochy. Ps: Bez szpachli skóra się opala;) Zmarszczek jeszcze nie mam.

Gość gość
"Skoro tak super sie czujecie bez makijazu to czemu piszecie takie chamskie i obrazliwe teksty o tych bardziej zadbanych? " Od kiedy to kobieta, która używa podkładu jest bardziej zadbana? Chamskie jest twierdzenie, że osoba, która nie używa tego typu kosmetyków jest zaniedbana:) Nie używam bo nie muszę niczego poprawiać.

Gość gość
to jak się tak zapędzamy to zwróćmy uwagę, że chamskie jest twierdzenie, że tylko kobiety o idealnej cerze "nie muszą" się malować.

Gość gość
Taka jest prawda. Po co podkład dziewczynie, która ma ładną cerę?

Gość gość
ktoś już pisał - żeby makijaż oczu dziwnie nie wyglądał. Sama się maluję chociaż cerę mam ładną. I nie ma obowiązku malowania się nawet nie mając idealnej cery.

Gość gość
wszelkie podkłady nie dość ze zapychaja pory - potem wysyp zaskórników - to mają bardzo chemiczne sklady, czy to podkład za 20 zł czy za 300 zł. jak ktos chce miec czysta cere bez zadnych zaskórników to raczej nie powinien sie szpachlowac

Gość gość
A dlaczego ma wyglądać dziwnie? Podkład z bliska wygląda dziwnie. Chyba część z was maluje się z przyzwyczajenia :) Reklama robi swoje. Nawet makijażyści twierdzą, że dziewczyny, które mają akurat coś małego do zatuszowania powinny ograniczyć się do korektora.

Gość gość
Korektor widac z daleka...... Szpachlowac - czy to nie jest chamskie ? :D

Gość gość
Mam idealna cere, ale nie podoba mi sie jej kolor, wiec sie maluje. Zauwazylam, ze odkad zaczelam sie malowac mam mniej syfow itp.

Gość gość
"Dlaczego niemalujace sie tak obgaduja i naskakuja na te malujace sie? " Haha, już sam tytuł jest w klimatach przedszkola, coś w stylu "proszę pani, a ona mnie bije!" :) Ps. ja się maluję i nikt na mnie jakoś nie naskakuje...Może przebywasz w psychiatryku?

Gość gość
Powyżej - to ty k****o od więźniów i zakładów karnych? :D

Gość gość
pięknie będzie wyglądał sam korektor :) Wygląda dziwnie bo wyglądasz jakbyś zapomniała się domalować. To tak jak kreska na oku bez tuszu do rzęs :P

Gość gość
"Mam idealna cere, ale nie podoba mi sie jej kolor, wiec sie maluje." X To daj jej pooddychać:) Zrób peeling, nałóż na noc krem/masło np.shea i używaj toników, żeby wyrównać ph. " Zauwazylam, ze odkad zaczelam sie malowac mam mniej syfow" X Podkłady tak nie działają;) Może z wiekiem cera Ci się sama poprawiła.

Gość gość
a może po prpstu podkłady nie mają wplywu na cerę, ani pozytywnego ani negatywnego?

Gość gość
To była rada jakiegoś znanego makijażysty. Czytałam o tym w jakimś czasopiśmie parę lat temu i już nie pamiętam jak się nazywał. Może jak poszperasz w necie to znajdziesz;) Zawsze można nakleić plasterek, albo olać sprawę i użyć tylko preparatu punktowego przyśpieszającego gojenie;) X Dermatolodzy twierdzą, że mają negatywny wpływ.

Gość gość
nie wiem, nie znam się, mnie nic nie wyskakuje co musiałabym zamazywać korektorem i wygląć po tym jak biedronka.

Gość gość
Jak byłaś nastolatką też nie?;) Mi czasami przed okresem coś wyskoczyło.

Gość gość
wtedy mi nie przeszkadzało jak coś miałam na twarzy, wiesz...nie każdy ma zawał na widok krostki na twarzy.

Gość gość
A teraz masz zawał patrząc w lustro przed nałożeniem gładzi?;)

Gość gość
Też nie :) Ładną mam buźkę. Wspaniałe uczucie lubić swoją własną twarz, wiesz?

Gość gość
Moja podoba się nie tylko mi ;)

Gość gość
Ładna gemba a we lbach pusto próżne lale.

Gość gość
Co to gemba? Ja maluje się bo cerę mam nieszczegolna. Są takie ze nie potrzebują szczęścia. Choć myślę po 30 panie powinny już trochę poprawiać. Bez przesady. Korektor na niedoskonałości jakiś róż ladnie podkreślone gęste brwi i rzesy. SzMinek nie lubie. Kobieta lekko dobrze pomalowana zawsze wygląda korzystniej od tej z naturalna buzia.

Gość gość
Mysle, ze twoja nie podoba sie nawet tobie i stad ten jad

Gość gość
Sam korektor wygląda tragicznie Lol Korektor + podkład + puder