Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego niemalujace sie tak obgaduja i naskakuja na te malujace sie?

Polecane posty

Gość gość
z tymi blondynkami to wygląda strasznie wieśniacko. tak jakby dziewczę miało jedynie czarną kredkę w domu :D co innego podkreślić kolor, co innego zrobić prawie czarne, mocno rzucające się w oczy brwi do jasnych włosów... wiocha

Gość gość
żadna z nich nie nosiła ciemnego makijażu, a jak już to przyciemniały brwi. a czarnych brwi u blondynki jeszcze nie widziałam :P

Gość gośćitpitd
Znajoma jest blondynką. Kiedyś chciała sobie przyciemnić brwi henną, a le nie na czarno. Jednak mimo, że mówiła kosmetyczce co i jak, ta zbyt długo jej hennę trzymała i wyszły bardzo ciemne. Źle to wyglądało. Ona sama chodziła i marudziła, że wygląda jak borsuk (jej słowa). :D

Gość gość
zależy jeszcze jaki blond :P

Gość gość
Ja zostawiam swoje naturalne brwi, tylko to co poza łuk rośnie to wyrywam. Jak była moda na kreseczki, to miałam grubsze i ciemniejsze, teraz jest moda na giga brwi, to mam delikatniejsze. Po prostu lubię moje brwi i takie mi pasują do twarzy.

Gość gość
No właśnie, niektórzy muszą wyglądać tak jak każą trendy, jest to dla nich wyznacznikiem dobrego wyglądu i statusu społecznego, a inni akceptują siebie

Gość gość
Lepiej wygląda blondynka z ciemnym makijażem i brwiami niż bez makijażu. No chyba ze ktoś nie umie się malować. Wiele zależy od umiejętności.

Gość gość
Lepiej? Inaczej. To chyba bardziej kwestia opatrzenia, bo teraz ogólnie mocna oprawa oczu jest trendy - doklejone rzęsy, domalowane brwi, mocne kreski. Jak to się opatrzyło, to oprawa oczu blondynek wydaje się nijaka. Zależy też jaki ten blond ;-)

Gość gość
a co ma do tego akceptacja siebie? To tak jakbyś twierdziła, że jedni noszą modne buty, a inni akceptują siebie :/

Gość gość
No, nie do końca, raczej jakby że jedni sobie zmieniają kształt paznokci na modny, a inni nie

Gość gość
to też kiepski przykład. eskperymentowanie z wyglądem albo niechęć do wyróżniania się nie znaczy, że ktoś siebie nie akceptuje.

Gość gość
jak ktoś maluje się po swojemu - źle, jak wedle mody - źle, jak się nie maluje - źle :D

Gość gość
9:35 Dlaczego "muszą" wyglądać trendy? Prostackie to i głupie tak oceniać i myśleć. Nie przyszło ci do głowy, że ktoś wygląda trendy, bo podoba mu się moda, lubi zmiany i eksperymenty. Kobieta nie korzystająca z tych babskich sztuczek jest dla mnie mało kobieca, brak jej fantazji lub jest za młodu stara [ duchem]. Co za ograniczenie umysłowe myśleć, że kobiety maluja się , bo są brzydkie .

Gość gość
to jest próba podbicia własnego ego umniejszając zalety (w tym wypadku urodę) innych

Gość gość
Mam w głębokim poważaniu, co najmniej urodę i zalety innych...

Gość gość
Zwłaszcza w głębokim poważaniu mam urodę saute...

Gość gość
może ty tak, ale osoby które tak usilnie wmawiają umalowanym kobietom, że są brzydkie chyba nie

Gość gość
co do tych brwi, Gwen stefani zawsze miała czarne/bardzo ciemne brwi do blond włosów i wygląda to świetnie :)

Gość gość
up

No cóż, ja maluje się sporadycznie, czyli bardzo rzadko i nikogo nie obgaduje. Każdy chodzi jak chce i jak mu wygodnie. Nie ma to jak robić z igły widły.

Gość gość
to chyba dotyczy tylko bardzo zakompleksionych osób takich jak ta dziewczyna co twierdzi, że jest piękna i wyzywa wszystkich od brzydkich.

Gość gość
14:05 myślę że wiele osób się nawet nie zastanawia, czy im to pasuje, czy im się to rzeczywiście podoba i że chodzenie za trendami może mieć w sobie dużo bezmyślności , coś jak prawo stada

Gość gość
możesz miec rację, w końcu wiele osób w ogóle niespecjalnie interesuje się wyglądem więc po prostu kopiują to co niby jest ładne i już. Nie wszyscy tak bardzo skupiają się na wyglądzie, w końcu są ciekawsze rzeczy do roboty w życiu niż "oryginalne makijaże", nie możesz mieć o to do ludzi pretensji.

Gość gość
A mam? Do kogo?

Gość gość
trochę tak zabrzmiało jakbyś traktowała ten brak zainteresowania stylem jak jakąś wadę.

Gość gość
ja maluję się codziennie i nikogo nie obgaduję, nie chcą to nie ich sprawa..

Gość gość
Bezmyślność i prawo stada uznaję za wadę , raczej cnota to nie jest ;-)

Gość gość
tylko, że to może nie być bezmyślność, a zwykły brak zainteresowania wyglądem. Jakby nie patrzeć osoby które większość osób które za bardzo podnieca się własnym stylem mają mało do zaoferowania poza tym.

Gość gość
Oczywiście że może być. Dlatego nie piszę nic konkretnego o nikim konkretnym, w przeciwieństwie do niektórych wyzywających się

Gość gość
ale bardzo ugólniasz. Skoro już w generalizację się bawimy to moim zdaniem osoby które za bardzo skupiają się na byciu oryginalnym i bardzo to podkreślają po prostu starają się coś udowodnić, a w praktyce kopiują coś co i tak już było.