Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paczka sąsiada

Polecane posty

Gość gość

mam trochę głupi problem, w który sama się wpakowałam. Dosłownie. Na początek zaznaczę, że jestem osobą nieśmiałą i w ogóle nie ogarniam czasami jak się zachować :o Otóż ponad tydzień temu spotkałam kuriera, który przyniósł paczkę do sąsiada. Kurier zapytał czy może ją u mnie zostawić, bo dzwonił do sąsiada, coś mu wypadło,nie może odebrać i prosił żeby ją gdzieś zostawić. Zgodziłam się i paczka została u mnie. Tego samego wieczoru pukałam do sąsiada, potem rano i znowu wieczorem, tak przez kilka dni. Zostawiłam mu już dwie kartki, które najwidoczniej zabrał, ale dalej nie przyszedł po przesyłkę. Wiem, że w tym czasie był w domu (późnym wieczorem), więc nie wyjechał. Co mam robić? Zadzwonić do niego? Paczka zaczyna mnie denerwować bo jest wielka. Niepotrzebnie się zgodziłam i teraz ja się muszę stresować :o

Gość gość
Mialam taki sam dylemat, dlatego pod zadnym pozorem nie przyjmuje juz paczek dla sasiadow. Napisz kartke, ze u ciebie lezy paczka do odebrania i zeby sasiad ja sobie odebral. Wiadomosc wrzuc do skrzynki, albo powies mu na drzwiach (jakby na skrzynke nie zareagowal). Powodzenia ;-)

Gość gość
wiem, zgodziłam się zanim pomyślałam :o sama miałam podobną sytuację, po prostu wypadło mi coś nagłego, ale wtedy zadzwoniłam do sąsiadki i poprosiłam ją o przyjęcie paczki i tego samego dnia odebrałam. A sąsiad jest niepoważny :o napisałam mu już dwie takie karteczki- pierwszą z informacją, że paczka jest u mnie drugą z prośbą, żeby ją jak najszybciej odebrał. Karteczki zdjął z drzwi, więc przeczytał. To było w poniedziałek i dalej nic :o