Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Muszę wyjechać z Turcji, jestem załamana :(

Polecane posty

Gość gość

Nawet nie wiecie jaki to wspaniały kraj i ilu fajnych ludzi ale niestety oszołomstwa coraz więcej. Normalni ludzie są wypierani przez radykałów muzułmańskich. Media o tym milczą ale tu jest coraz mroczniej i niebezpieczniej. Stambuł niegdyś roztańczony i podchmielony ;) zamienia się powoli w kalifat. Uwierzcie mi nie wyolbrzymiam i nie histeryzuję. Jednak cały czas się łudziłam, że jakoś to będzie :( Mój mąż jest Turkiem wychował się z Stambule ale już zaczynają się go czepiać min. przeze mnie. Nie będę się rozpisywać ale uwierzcie mi media milczą ta temat tego jak to tu zaczyna wyglądać. Nie wierzcie telewizji, że islamo-czubki to jakaś garstka w Syrii czy Pakistanie. Tydzień temu mąż powiedział że jedziemy do Polski i nie ma odwrotu, nie obchodzi go moje zdanie, bo mamy dwie córki i za parę lat może tu nie być dla nich życia. Teściowie go popierają ale widziałam, że jego mamie pęka serce. Dlaczego ten świat jest taki durny? Dlaczego ludzie robią nie potrafią żyć w pokoju, spijać śmietanki z życia tylko zawsze znajdzie sie jakaś poje/bana banda pragnąca krwi, cierpienia, piachu i kamieni, która w dodatku rośnie w siłę i zaczyna rządzić? Dziewczyny jestem tak zestresowana tą wizją wyjazdu i tym, że nie śpię po nocach. Oczywiście zgadzam się z mężem i wyjedziemy ale zostawiam tu kawał życia. Nie jest mi lekko :( :(

Gość gość 2o
Zycie. Jeszcze nie tak dawno wojna była u nas. Byłam w Turcji, tylko na wakacjach ale troche zwiedzilismy. Piękny kraj, przesympatyczni ludzie. Tez mi sie w głowie nie mieszczą poglądy islamistów. Zycie jest takie piękne a tak sie je marnuje.

Gość gość
stara co ty piertolisz??!! tu wcale nie lepiej hehe biją się kretyni KODowcy z idiotami PISowcami, a rykoszetem obrywa cały naród. przyjedziesz to zobaczysz hehe :P

Gość gość
Współczuję, że musisz zostawić ten piękny słoneczny kraj zamieszkały przez wesołych szczerych ludzi i wracać do szaro-burej Polski, gdzie ludzie wykańczają się nawzajem. Druga rzecz to przerażające co napisałaś, nie ma nic gorszego niż fanatycy.

Gość gość
Do Dubaju lec, jakiś arab Cię przygarnie :D

Gość gość
dlaczego ma mnie Arab przygarniać? Nie musisz być złośliwa i czy ty w ogóle widzisz o czym ja napisałam?

Gość gość
Byłam w Turcji wiele razy na wakacjach i nie widziałam fanatyków oj chyba coś kręcisz autorko ;)

Gość wifigdańsk
pieknie napisalas pierwszy post,zgadzam się z tym calkowicie,nie byam w Turcji,za to w Egipcie (w Turcji tylko mielismy miedzylądowanie) ale to chyba podobne kraje? bylam jeszcze w czasach gdzie bylo w miare normalnie ze te zamachy zdarzały się z czestotliwoscią raz do roku a teraz ... co chwila,nie rozumiem jak mozna tak niszczyc te piekne kraje,ich gospodarkę \9wiekszosc opiera się na turystyce) i wogole niszczyc zycie,nie rozumiem i nie zgadam się z tym całym fanatyzmem.

Gość gość
gość dziś co innego chlanie w basenie hotelowym przez 7 dni, plaża, jedzenie i wycieczki fakultatywne organizowane pod turystów, a co innego prawdziwe życie w tym kraju kobieto

Odbijemy Konstantynopol beda tam stać kościoły wybijemy wszystkich muzułmanów w Europie spokornieja muzlumanskie wsciekle psy albo zostana ubite i powieszone na plocie :D

Gość gość
wzięłaś sobie ciapatego i teraz wielkie łzy. następna polacka ku/rewka której się zachciało egzotycznego fajfusa a tez płacz że książę okazał się katem hahaha dobrze ci tak niech cie zatłucze jak jesteś głupia

Gość gość
Ale ona nigdzie nie napisała ze ma meza kata! Raczej dobrze zyja ze soba bo maz widzi co sie dzieje i mimo tego ze prwnie ma ogromny sentyment do swojej ojczyzny woli z niej uciekać i walczyć o spokojne normalne zycie. Zamilcz jesli nie masz nic do napisania mądrego. A tak na marginesie autorko...dasz radę streścić ostatnie odcinki asla vazgecmem??? Oglądam u nas "tylko x toba" ale trafiłam w sieci na oryginalna turecka wersje i chyba to juz koniec tego serialu jeszcze 2odcinki?

Gość gość
Dobrą decyzję twój mąż podjął, islam to zaraza (fundamentalizm islamski)... w PL wiadomo jak jest, na pewno nie tak słonecznie i radośnie ale chociaż wasze córki będą bezpieczne. Twój mąż może mieć gorzej bo narastają nastroje rasistowskie, ksenofobiczne, ale jak wyjaśni powody swojego przyjazdu to będzie ok. Uważajcie na siebie.

Gość gość
Jezeli twoj maz jest muzułmaninem to nich zostanie tam gdzie jest... Tych wilkow w owczej skorze nam w europie wiecej nie potrzeba...

Gość gość
Pozwalamy wam przyjechać ale pod warunkiem że twój mąż porzuci islam, przyjmie chrzest i zostanie katolikiem, ewentualnie może wybrać prawosławie albo któryś kościół protestancki. Muslimów nam tu nie trzeba.

Gość gość
A córeczki islamistki ? Jak z tym jest ?

Gość gość
Mój mąż ma przyjąć chrzest i to wam wystarczy? Przecież muzułmanie dla dobra dżihadu mogą nawet przyjąć chrzest i kłamać jak najęci tego się nie boicie? a moje córki mogą być najwyżej muzułmankami, a nie islamistkami i tego im zabronić nie mogę gdy dorosną ;) Zobaczcie sobie kto robi ten kipisz największy? bezmózgi bez szkół i bez pracy którzy jadą po socjal, a nie mój mążktóry w Polsce skończył medycynę i na ulicy minęłybyście go obojętnie, bo niczym się nie wyróżnia ma ciemne blond włosy, niebieskie oczy i jasną karnację. Nazwisko możemy sobie przyjąć moje panieńskie żeby ustrzec się takich miłych ludzi jak wy i nic nie możecie zrobić tak więc te wasze żądania możecie sobie oprawić w rameczki i dać na ścianę :P Mój mąż tak w ogóle jest synem chrześcijanina i muzułmanki wychowanym bez wiary w jakiegokolwiek boga. Ja natomiast nie jestem ochrzczona i nigdy chrztu nie przyjmę, a jakoś jestem Polką mnie też każecie przyjąć chrzest? :P

Gość gość
AAAAAAA tu was mamay -najgorsza zaraza według islamu czyli ateiści... Macie tam przechlapane bo o ile chrześcijan tam tylko ciemiężą to ateista dla nich jest jak dżuma . Ateizm w Arabii Saudyjskiej na przykład każe sie śmiercią ...

Gość gość
Ja nie jestem ateistką napisałam, że nie jestem ochrzczona, a w Turcji nikt nie gnebiateizmu. Co za bzdury

Gość gość
I tak pokazaas kim jestes... Co z tego ze twoj maz jest po medycynie. W Uk po studiach prawniczych muzulmanin zgwałcił i odciął głowe kobiecie, bo wg ta d***** na to zasłuzyła, bo wg niego prawdziwe muzułmanki nie umawiają sie sam na sam z mezczyznami, ona byla rozpustna, posza z nim na randke, kolezanka z pracy, tez muzulmanka tylko wychowana na europejke... Wykształcenie nie ma nic wspolnego z mysleniem tych zwierząt w ludzkiej skorze... Indoktrynacja do mozgu dostaje sie juz od dziecka, jest to wdrukowane na stałe, tym bardziej, ze nawet w biblii nie ma az tak barwnych opisow, co czeka dobrego muzułmanina po smiercia a co złego... Jezeli twoj maz mial kontakt z dziadkami matki i jej bracmi, to jest wilkiem w owczej skorze i jak bedzie was wiecej to zeby uniknac kary smierci bedzie ucinał niewiernym głowy tak samo jak inni...