Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alimenty i prawa do dzieci.....poradzicie mamusie i tatusiowie

Polecane posty

Gość gość

Zaczęłam walkę z byłym który źle traktował dzieci,najpierw alimenty a później ograniczenie lub pozbawienie praw rodzicielskich Jak na pozwie mam go określać ? o pozwie o alimenty jak mam pisać ? ojciec małoletnich za każdym razem czy jak ? a w pozwie o pozbawienie praw,wyczytałam gdzieś że było "uczestnik" i jeszcze jedno pytanko czy jest jakiś prawnik który udziela za darmo pomocy w takiej walce ? dodam że były dodatkowo grozi mi ciągle że nie będzie płacił,potem że kiedy chce będzie przelewał pieniądze,groził że wypowiedzenie mi zrobi z mieszkania-mieszkam w mieszkaniu które on wynajmuje,tak już od 10 lat.....

Gość gość
W mopsie i w urzędach gminy są darmowi radcy prawni idź doradz się niech pomogą Ci napisać pozew. Trzymam kciuki

Gość gość
W kazdym miescie jest darmowy prawnik.. Swoje wystalam w kolejce, ale napisal pozew o alimenty, ktory zlozylam w sadzie. To sa dwie rpzne sprawy ta o alimenty i o ograniczenie wladzy. Ja na sprawe czekalam pol roku, wnioskowalam o alimenty na sb i na corke. Po pierwszej sprawie odroczono na pol roku bo ojciec dziecka sie zgodzi na kwpte, ale sie nie stawil. Na drugiej sprawie bylismy razem i zasadzila alimenty 1000 zł

Gość gość
Aha i nie chce Cie martwic, ale sprawa o alimenty moze sie bardzo dlugo ciągnąć tym bardziej jeśli ojciec robi problemy, bądz nie stawia dię na rozprawach- wtedy we wniosku musisz napisac ze chcesz aby sprawa odbyla sie zaocznie

Gość gość
dzięki za wskazówki a w szczególności za to "zaocznie" Pozdrawiam

Gość gość
złożyłam już wniosek,wniosek przyjęty i określony jako pięknie napisany :)