Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciągły ból brzucha w ciąży

Polecane posty

Gość gość

itajcie. Nie wiem już co robić. Dziś jest koniec 15 tygodnia ciąży a brzuszek wciąż mnie boli. od początku brałam duphaston a od około tygodnia lekarz zmienił mi leki na luteine podjezykowo 2x2. Jednak ból nie ustaje jest ciągły albo skurczowy. Wiec kazał mi zwiększyć dawkę do 3x2 jednak nie zrobiłam tego bo okropnie się czuje po tej luteinie. bardzo mnie mdli boli mnie.strasznie głowa i oczy czuje się otlumiona. Czy któraś z was miała w ciąży cały czas bóle brzucha? Nieraz przestaje mnie w dzień boleć ale krótki czas. Boje się cze wszystko dobrze z maleństwem a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie Na dodatek więcej czasu spędzam leżąc w łóżku. wczoraj byłam ma zakupach około godzinkę na nogach to jak wsiadłam do auta bardzo rozbolal mnie brzuszek zresztą jak gotuje obiad to tez nie mogę za dużo stać przy kuchni bo zaraz boli. Nie mogę współżyć z mężem bo po ostatnim razie tak strasznie bolał mnie brzuch ze nie wiedziałam co się dzieje (wtedy lekarz kazał mi wziąć odrazu 4 tabletki luteiny). Zresztą nawet po ostatnim badaniu dopochwowo gdzie mierzył maleństwo i trochę musiał manewrowac tez mnie bardzo bolał brzuszek.

Gość gość
idź do innego ginekologa w takim razie.

Gość gość
Też uważam, że warto skosnultować sprawę z innym ginekologiem.

Gość gość
bólu współczuję i tego, że się martwisz, ale może byś jednak pisała "brzuch", a nie "brzuszek"?:O jakbyś pisała o "brzuszku" dziecka swojego co najmniej:O A co do samego bólu brzucha to chyba nie wytrzymałabym 2 tygodnie i pojechałabym do szpitala:O

Gość gość
A może ból brzucha nie jest związany z ciążą? Czy lekarz brał to pod uwagę?

Gość gość
nie wiem co ci poradzic, ale mialam podobnie, z tym ze dopiero od okolo 24 tygodnia. moim problemem byly nawracajace infekcje grzybicze - niby na zewnatrz wszystko cacy, a w srodku infekcja ktora powodowala taki skurczowy bol brzucha. pozniej mialam problem ze skrocona szyjka i lezalam plackiem przez ponad 8 tygodni. im wiecej sie ruszalam, tym bol byl bardziej wyrazny, chociaz ja to odbieralam raczej jako ciezkosc w podbrzuszu. jezeli mozesz, lez jak najwiecej, nie chodz po schodach, nie stoj dlugo. lekarze oprocz luteiny niewiele tu moga pomoc. mozesz jeszcze poprosic ewentualnie o usg w celu oceny dlugosci szyjki (jezeli do tej pory nie mialas) to pozwoli na pessar w razie skrocenia.

Gość gość
Ja mając ciągły ból brzucha poronilam.