Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problemy z ginekolog boję sie ze nie bede mogła mieć dzieciEnterococcus faecali

Polecane posty

Gość gość

Jestem załaamana. Mam 27 lat, po kilku letnim zw,azku poznałam obecnego partnera z którym jestem strasznie okropnie szczęśliwa. Wiem,ze on bardzo chce mieć dzieci- czego ja również pagnę. Jestem pod stałą opieką ginekologa. Od jakiegoś roku-1,5 mam stale nawracjace infekcje. Lekarka przepisywała mi leki ale nie zrobiła nigdy wymazu. Chciałam to wyleczyć i m.in móc zrobić cytologię. W połowie cyku wyladowałam w szpitalu z podejrzeniem wyrostka,ale okazło się to nie prawdziwe.Wypuszczono mnie do domu nie wiedząc co mi dolega. Podczas tamtego badania dowiedziałam się ze mam nadżerkę(o czym nigdy nie poinformowała mnie lekarka do której chodziłam) W końcu doprosiłam sie i zrobiła mi wymaz pochwy wyszło:Enterococcus faecalis. Brałąm przepisane antybiotyki(i probiotyk) ale gdy mi sie skończyły to 2 dniach wróciło ze zdwojona siłą; akurat miałam wizyte u ginekologa i przepisała mi kolejne leki. Jestem przerazona,bo czytam ze to moze miec wpływ na to zeb ede bezpłodna. Siedze i płaczę,bo chce stworzyć dom;( dodatkowo doczytałam ze ta bakteria jest gram dodadnia a leki działają na gram ujemne. W piątek mam wizytę u innego ginekologa. Dodatkowo,podczas badań w szpitalu ginekologicznie nikt nie widział zadnych zmian narządów. Czy któraś z Was to pokonała i mogła mieć dzieci? Na dodatek od ok. 3 mc mam bardzo bolesne owulacje(podejrzewam ze dlatego wyladowałam w szpitalu). wczesniej tego nie miałam.

Gość gość
Dziewczyno nie wiem gdzie wyczytalas że możesz być bezpłodna? Po nie wyłączonym przeziębieniu tez można być bezplodnym. Najpierw zmień ginekologa a najlepiej idź prywatnie. Medycyna tak poszła do przodu że takie dla nich bakterie to pryszcz. ;) powodzenia i nie martw się na zapas.

Gość gość
Chodziłam cały czas do niej i było ok. Ale wiadomo człowiek sie zmienia, powstaja nowe problemy, ginekolog nie tylko jest od wypisywania tabletek antykoncepcyjnych. mam wrażenie ze ona wogóle nie potrafi sobie poradzić ta bakteria,przepisuje leki nie na te-tylko na inne. W pt ide na konsultację do innego lekarza, i jeszcze poszukam jakiegos na śląsku.Jeśli kogoś znacie,prosze-polećcie. Dziękuję!

Gość gość
A jakie masz objawy? Ja tez to mam ale zero objawów