Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość jh

Jak skutecznie zmotywować się do nauki języka obcego

Polecane posty

Gość gość jh

Od 3-4 lat odkładam naukę hiszpańskiego, bo cały czas jestem czymś zajęta. Nie mam czasu na kursy w szkołach językowych, a sama w domu nie mam już motywacji na naukę z kursu książkowego i płytowego. Znacie jakieś szybsze i skuteczniejsze sposoby. Chcę w końcu porządnie zabrać się do nauki. Ma ktoś jakieś ciekawe doświadczenia z nauką tego języka?

Gość gość
A moim zdaniem to jest kwestia ustalenia sobie priorytetów. Mnie na przykład motywuje właśnie fakt, że zapisałam się do szkoły http://www.makilen.pl/ na język arabski. Skoro będę płacić za kurs, to jest dobra motywacja. Bo chcę mieć pewność, że moje pieniadze nie są wyrzucane w bloto.

Gość Ewelina Opole
Ja długo nie mogłam się zmotywować do nauki języka... nawet tak popularnego jak angielski... ni pomagały najbardziej logiczne argumenty... nawet przekonywanie samej siebie... Nic mi do łba nie wchodziło... Nie wiem może miałam pecha z nauczycielami... a dodatkowo do tego od pierwszej klasy ciągnęła się za mną opinia, że do języków jestem totalnym głąbem... promocje... owszem były... ale jeżeli chodzi o angielski było to tradycyjnie 2... które śmiesznie wyglądało na tle 5 i 6... zresztą jak tak się zastanowię, czy to 2 nie zawdzięczałam upartości wychowawczyni... Ale o dziwo... obecnie... jak brak angielskiego bardzo mi się dał we znaki i musiałam się go nauczyć... to korzystając z metody Callana (miałam szczęście ze trafiłam na stronę callan.opole.pl ) i znalazłam w pobliżu taką szkołę, okazało się. że i nauka i sam angielski nie takie straszne

Gość gość
Na YT masz wiele programów motywacyjnych. Bardzo mocno polecam Ci coś takiego jak ME21, darmowy program motywacyjny od Enlinado. Warto sobie to przerobić: https://www.youtube.com/watch?v=KQpO8r5wawg 21 dni a daje niezłego kopa.