Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

deser na randkę co polecacie?

Polecane posty

Gość gość

jaki deser polecacie na randkę? proszę o fajne przepisy

Gość gość
Gotowe babeczki Składniki MUFFINY - szybko się robi. Można dodać kakao, wiórki kosowe, kto co lubi 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka cukru 1/3 szklanki płynnego masła (ewentualnie oleju) 1 szklanka mleka 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Piekarnik nastawiamy na 180 st. C. W tym czasie rozpuszczamy masło. Do miski wsypujemy mąkę (ja zawsze przesiewam)z proszkiem, cukier, cukier waniliowy. Mieszamy. Następnie dodajemy jajka, roztopione masło (olej) i wlewamy mleko. Łyżką wszystko chwilę mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wlać do foremek (ja używam silikonowych są niezawodne) do wysokości ok. 2/3 lub jeśli mamy duże foremki do połowy. Wstawiamy do nagrzanego pieca. Pieczemy ok. 20 minut, następnie włączamy termoobieg i podkręcamy piekarnik do 190 st. C i pieczemy jeszcze 5 minut. Ozdabiamy wg uznania ja polałam lukrem i wysypałam skórką pomarańczową. Można posypać poprostu cukrem pudrem.

Gość gość
Szybko i zawsze wychodzi: dowolne owoce (ja: brzoskiwnie w puszce i borowki) i śmietana 36%, do dekoracji np starta czekolada Do pucharków wkładasz pokrojone owoce, utrzepaną bitą śmietanę i ozdabiasz w dowolony sposób.

Gość gość
Z deserów to ja lubię śledzie z cebulą, kebab, pizza, kabanosy itp.

Gość Marinta
Myślę, że już niedługo ciekawe i zdrowe przepisy będziemy mogli znaleźć w portalu http://www.pomyslszefa.pl/ . Jeśli lubicie gotować, to myślę, że również będziecie tutaj zaglądać.

Gość gość
Zrób panna cotta z sosem malinowym. Na naszej pierwszej randce zamówiliśmy ten deser, chociaż byłam już najedzona i przejęta JEGO obecnością, to wcisnęłam jeszcze deser, bo był tak pyszny! Teraz to "nasz" deser, jemy go w każdą rocznicę (czyli 5x) :D

Gość gość
Truskawki z świeżo bitą śmietaną. Potem jakiś krem do zlizywania.